dimarts, 2 d’abril del 2019

El parlament del Piemont reclama la intervenció d’Itàlia i la UE a Catalunya i la llibertat dels presos



MÓN - EUROPA






La cambra es compromet a portar la moció a la resta de parlaments autònoms d'Itàlia 




 










Per: Redacció

02.04.2019  08:38




El consell regional del Piemont (Itàlia) ha aprovat una resolució que demana la llibertat dels presos polítics catalans, el retorn a una ‘situació de normalitat democràtica’ i l’obertura d’un diàleg polític, que veuen ‘l’única manera d’arribar a una resolució coherent amb els valors de la democràcia’. El text, impulsat per diputats del Partit Democràtic, membre del Partit Socialista Europeu, demana urgentment al primer ministre, Giuseppe Conte, i el ministre d’Afers estrangers, Enzo Moavero, de fer ‘tot el possible per a portar l’atenció internacional a la situació preocupant a Catalunya’.



La moció compromet la cambra a demanar a l’Alt representant de la Unió Europea d’establir ‘tots els esforços necessaris per a garantir la resolució de la qüestió catalana’ i a transmetre el text aprovat a la resta de cambres de les regions i províncies autònomes d’Itàlia.



Els diputats fan referència al manifest d’intel·lectuals i polítics italians publicat que demanava la llibertat dels presos i expliquen que a nou dels processats se’ls acusa del delicte de rebel·lió, per bé que el delicte demana que hi hagi violència. ‘Tanmateix,
l’única violència trobada fins ara, per les innumerables imatges que han girat al voltant del món, és l’exercida per la policia espanyola contra votants i manifestants, fins i tot no independentistes, que intenten resistir pacíficament, amb els braços amunt, en defensa dels col·legis electorals. Fins i tot es van disparar als ciutadans bales de goma, tot i que l’ús està expressament prohibit a Catalunya’.



A més, alerten que el silenci d’Europa al respecte és ‘deplorable i molt perillós perquè no és signe de la fortalesa de les institucions, sinó de la seva debilitat, que a més contribueix a la radicalització’.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/consell-regional-piemont-mocio-presos-politics/