divendres, 22 de març del 2019

Pedro Sánchez està darrere l'acció de la JEC, segons Rahola: "Ha fet un Borbó"



LLAÇOS GROCS






El Nacional
Barcelona. Dijous, 21 de març de 2019


















La periodista Pilar Rahola ha assegurat al programa Tot es mou de TV3 que el president espanyol, Pedro Sánchez, està darrere l'actuació de la Junta Electoral Central (JEC) de portar el president Quim Torra a la fiscalia, de imposar-li una multa i d'ordenar als Mossos que retirin llaços. "Pedro Sánchez ha fet avui un Borbó", ha afegit, recordant el discurs que va fer el rei Felip VI l'octubre del 2017 animant a la persecució policial i jurídica al procés.



"Quan Sánchez ha dit que l'Estat actuarà amb determinació ha dit a la JEC: Podéis actuar, tenéis todo mi permiso", ha indicat.



Segons Rahola, el que ha fet la JEC és una "posició d'Estat" perquè no es tracta d'una simple qüestió simbòlica de llaços, sinó d'una pugna per la sobirania. "Ho han fet tot. Han posat al president Torra una multa, el porten a la fiscalia per una desobediència que pot
comportar inhabilitació, i a més li envien els Mossos. És l'Estat arrogant, l'Estat superb. Un Estat que diu "no us mogueu ni un pèl als catalans, que us puc esclafar"", ha manifestat.



La periodista ha considerat que Torra amb la seva actuació aquests dies "ha intentat mantenir uns mínims de dignitat". "Si com a president no pots decidir ni sobre el teu balcó no ets res. Hi ha un tema de sobirania evident. No van només contra el llaç groc, sinó sobre la capacitat que té la presidència de la Generalitat de prendre una decisió. És un atac a la sobirania, a la presidència de la Generalitat. I Torra intenta preservar la sobirania", ha argumentat.



Rahola ha criticat en canvi el síndic de greuges, Rafael Ribó, i li ha atribuït aquests dies "un excés de voluntat de protagonisme" que ha lesionat la presidència de la Generalitat. Ha assegurat que el text que divendres Ribó va presentar a Torra sobre la seva proposta pels llaços era tan sols un esborrany.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/pedro-sanchez-darrere-accio-jec-borbo-rahola_367009_102.html