dimecres, 13 de febrer del 2019

Westminster es desmarca d'Espanya: "Aquí es pot debatre sobre la independència"



JUDICI AL PROCÉS







Lluís Bou
Foto: Ernests Dinka/Saeima
Barcelona. Dimecres, 13 de febrer de 2019

















El president de la Cambra dels Comuns britànica, John Bercow, s'ha desmarcat d'Espanya i ha afirmat davant d'una pregunta del diputat gal·lès Hywel Williams, que a Westminster es podria debatre perfectament sobre la independència de Gal·les sense que això comportés responsabilitats penals, mentre lloava la presidenta del Parlament català, Carme Forcadell.



"Per descomptat que seria totalment correcte que hi hagués un debat a aquesta cambra sobre la independència de Gal·les, si arriba el cas. Els diputats tenen immunitat sobre el que diguin a la cambra, i no poden patir cap càstig per la seva llibertat d'expressió. A més,
els recordo de passada que, com a orador, jo també gaudeixo d'immunitat sobre la forma com presideixo els debats", ha indicat recordant Forcadell.



Bercow ha rememorat que fa uns mesos va acollir a Westminster la presidenta del Parlament català, ara empresonada i jutjada al Tribunal Suprem espanyol per haver permès el debat de lleis sobiranistes, i ha qualificat de "privilegi" aquella trobada.














L'aparició del procés sobiranista català al Parlament britànic s'ha produït després que el diputat gal·lès ha recordat que un dels processats és Carme Forcadell, i que aquesta va visitar el legislatiu britànic. El diputat ha preguntat al president de la Cambra dels Comuns, què pensava del fet que Forcadell ara estigués empresonada, i què faria ell en el cas que hagués de decidir si es discutia una petició d'independència de Gal·les.




"Aquesta gent pacífica són presos polítics, han estat detinguts contra els drets humans per defensar l'autodeterminació", ha afegit el diputat gal·lès.




Minuts abans, l'escocès Ian Blackford ha expressat també davant la primera ministra britànica, Theresa May, la seva solidaritat amb Catalunya i ha mostrat la seva preocupació perquè a Madrid "s'està jutjant la democràcia i el dret a l'autodeterminació". Diversos diputats han assentit a les queixes de Blackford.











Les autoritats britàniques van acceptar la celebració d'un referèndum sobre la independència d'Escòcia l'any 2014, que van guanyar els unionistes.





Thank you very much !!

 

 

 



ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/westminster-espanya-catalunya-forcadell_354552_102.html