dilluns, 18 de febrer del 2019

Tajani no autoritza la conferència de Torra i Puigdemont al Parlament Europeu



BRUSSEL·LES







Puigdemont i Torra envien una carta al Parlament Europeu, que al·lega "risc per a la seguretat" després de l'ocupació de la seu de la Comissió Europea a Barcelona








Redacció Actualitzat





Antonio Tajani, president del Parlament Europeu








La conferència, l'organitza el Partit Nacionalista Flamenc i el portaveu de la plataforma Diàleg UE-Catalunya, l'eslovè Ivo Vajgl.





Resposta de Torra i Puigdemont :




Des de la Fira del Llibre de Brussel·les, Puigdemont ha lamentat que Tajani, vicepresident també de Forza Italia, el partit de Berlusconi, hagi "cedit al tripartit del 155". Juntament amb el president Torra, han enviat una carta al president del Parlament Europeu en què qualifiquen la decisió de "censura" i li demanen explicacions.




En la carta, els dos presidents recorden que Puigdemont ha visitat darrerament diversos parlaments a Finlàndia, Dinamarca o Irlanda i que fa dos anys ja hi va haver una altra conferència sobre Catalunya al Parlament Europeu amb la presència d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, ara a la presó:











A la xarxa, Puigdemont ha carregat contra la decisió amb una sèrie de tuits:









I ha recordat la manifestació del 7 de desembre del 2017:











Eurodiputats denuncien "regressió de drets i llibertats"




Els eurodiputats independentistes han condemnat la decisió del Parlament Europeu. L'eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa, ha assegurat que és una "regressió de drets i llibertats"








Tremosa ha recordat que l'any 2017 el PP "va estar a punt de boicotejar la conferència del president Puigdemont", però que gràcies a l'aleshores president, Martin Schulz, es va poder fer.




El republicà Jordi Solé ha demanat a Tajani: "Quina Europa ens esteu deixant?"








El president del Parlament, Roger Torrent, assegura que el president del Parlament Europeu "ha pres un camí molt perillós":








La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha destacat que l'independentisme no ha aconseguit fer entrar al Parlament Europeu l'expresident Carles Puigdemont tot i gastar-se "milions d'euros en propaganda":








Des del PP, el cap de files a Brussel·les, Esteban González Pons, ha assegurat que la cambra "ha actuat amb responsabilitat al suspendre l'acte del colpista fugat Puigdemont".









L'acte es manté




L'oficina del president de la Generalitat ha enviat una convocatòria aquest divendres a la tarda on anuncia que els dos dirigents faran l'acte amb el títol "Catalunya i el judici del referèndum: un repte per a la UE", sense explicar el lloc de la conferència.



Goodbye Europa Facista
Welcome EFTA






ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.ccma.cat/324/tajani-no-autoritza-la-conferencia-de-torra-i-puigdemont-al-parlament-europeu/noticia/2904401/