dilluns, 18 de febrer del 2019

Torra denunciarà dilluns a Brussel·les la "causa repressiva" contra la independència



PROCÉS







El Nacional / ACN
Foto: ACN | Vídeo: ACN
Barcelona. Dissabte, 16 de febrer de 2019




















El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que dilluns aniran a Brussel·les tot i la prohibició del Parlament Europeu per denunciar "una causa repressiva contra una idea que és la independència de Catalunya". El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va prohibir ahir divendres la celebració de la conferència dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, adduint problemes de seguretat. Socialistes, populars i Ciutadans havien mostrat la seva oposició a la presència de Puigdemont a la cambra.



Torra, que no ha concretat on farà la conferència amb el president Puigdemont, ha recordat que tenen "el mandat de fer la República" i que el seguiran "fins al final i amb totes les conseqüències". Ha lamentat que 80 anys després de la fi de la Guerra Civil hi hagi presos i exiliats.














Torra participat en la commemoració del 80è aniversari del final de la Guerra Civil a Molló, zona de pas de l'exili cap a França en acabar la contesa. En la seva intervenció ha defensat fer front a
"aquesta causa repressiva contra una idea, una idea tan legítima, tan pacífica, tan democràtica com qualsevol altra", en referència a la independència de Catalunya.



Enfront d'això, ha defensat que complirà amb un mandat electoral dels catalans: "El mandat és fer república, i nosaltres seguirem per aquest camí amb totes les conseqüències fins al final".



Agraïment

 

"Us vull agrair el vostre suport de tots aquests mesos i us vull demanar el vostre coratge, la vostra valentia i el vostre compromís per als mesos que vindran", ha afegit.



Torra ha fet aquestes declaracions a Molló (Ripollès) , on ha assistit aquest matí a la inauguració de les obres de millora del Camí de la Retirada a Molló. El president ha fet el recorregut de 14 quilòmetres que hi ha entre aquest municipi i el Coll d'Ares, a la Catalunya del Nord, per on el febrer del 1939 es calcula que es van exiliar més de 100.000 persones.



A Molló ha estat al costat del director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà (França), Josep Puigbert, i també ha visitat l'Ajuntament, on ha signat en el Llibre d'Honor.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/quim-torra-carles-puigdemont-conferencia-brusselles-denuncia-repressio-independencia_355611_102.html