dimecres, 27 de febrer del 2019

[VÍDEO] Rajoy es contradiu a si mateix i diu ara que ‘no es pot descartar’ que el referèndum es pagués amb diners públics



PAÍS







Vegeu la declaració de Mariano Rajoy durant el judici contra el procés 
















Per: Redacció 

27.02.2019  15:56





L’ex-president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit en la seva declaració del Tribunal Suprem espanyol que ‘no pot descartar’ que el referèndum es pagués amb diners públics. Això contradiu el que va dir al congrés espanyol el febrer de 2018, quan va assegurar que no s’hi havia dedicat diners públics. Ha dit que el govern espanyol va enviar informació provinent de la intervenció de la Generalitat a la Fiscalia General de l’Estat i la Fiscalia del Tribunal de Comptes nou cops, i que tampoc es pot descartar ‘engany’ per part del govern.



Pel que fa a la violència del Primer d’Octubre, Rajoy s’ha desvinculat de l’operatiu policial. ‘Jo no m’ocupava de l’operatiu policial, portava la direcció política’, ha assegurat. L’ex-president ha culpat la Generalitat de la violència de policíaca dient que si el govern no hagués ‘cridat a votar en un referèndum il·legal’ no hi hauria imatges de ‘persones i policies lesionats’.






Ha defensat l’actuació dels policies traslladats a Catalunya. ‘La policia i la guàrdia civil van prestar una funció molt important en defensa dels interessos generals de tots’, ha
manifestat, afegint que ‘té la millor opinió’ sobre ells.



Tot i això, després que la defensa de Jordi Cuixart hagi mostrat un vídeo amb valoracions de votants del referèndum lamentant l’actuació policíaques a Sant Carles de la Ràpita i on també es veien càrregues, Rajoy ha dit lamentar ‘molt aquestes imatges’. ‘No m’agraden ni aquestes ni altres, per això l’obligació dels dirigents és treballar perquè no es donin les condicions per veure aquestes imatges’, ha afegit.





Vegeu el vídeo íntegre de la compareixença de Mariano Rajoy:













A diferència dels acusats, Mariano Rajoy, ha hagut de contestar a totes les preguntes que li facin, també les dels advocats de Vox. Fins ara els acusats no han volgut respondre a les seves preguntes.



Calendari del judici contra el procés

 

Aquest dimecres 27 de febrer estan cridats a declarar: Joan Tardà, Artur Mas, Soraya Saenz de Santamaría, Cristóbal Montoro, Mariano Rajoy, Marta Pascal, Núria de Gispert, Eulàlia Reguant i Antonio Baños. També estava convocat el president del Parlament, Roger Torrent, qui ahir va anunciar que no aniria a declarar perquè havia de presidir el ple previst per avui.



Les declaracions continuaran dijous. I si tot va segons el previst passaran per la sala del Tribunal Suprem espanyol tots aquests representants polítics: Iñigo Urkullu, Gabriel Rufián, Albano-Dante Fachin, Ernest Benach, Ada Colau, Juan Ignacio Zoido, Xavier Domènech, Josep Ginesta, Francesc Iglesias i Adrià Comella.








ENLLAÇ NOTÍCIA :