dimarts, 5 de febrer del 2019

Torrent denuncia la persecució “malaltissa” que pateixen els presos polítics als centres penitenciaris de Madrid



PRESOS POLÍTICS







Denuncia que se’ls ha requisat tota roba de color groc, ordinadors amb tota la documentació necessària per preparar la seva defensa, fotografies familiars on hi apareixen llaços. El President del Parlament trasllada les dures condicions de vida que pateixen els presos a Soto del Real








Jordi Bracons|
















Els funcionaris de Soto del Real han fet neteja de tota simbologia independentista. Així ho assegura el President del Parlament, Roger Torrent, que aquesta ha visitat aquesta tarda els set presos barons a la presó madrilenya de Soto del Real. A més de les peces de roba i les imatges familiars on hi apareixia el color groc, els presos polítics han explicat a Torrent que fins i tot han revisat alguna revista que portaven. Tot plegat, amb l’argument que “tot és susceptible de ser simbologia partidista”.



El President del Parlament també ha volgut traslladar la denúncia d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart sobre les “nefastes” condicions amb les que passen aquests primers dies al centre penitenciari madrileny. Explica que Institucions Penitenciàries es nega a engegar la calefacció en unes instal·lacions situades al peu de la freda Sierra de Madrid.



   
A més, Torrent ha explicat que els presos encara no tenen a disposició els ordinadors amb
tota la documentació necessària per preparar la seva defensa. Tot plegat quan falta tot just una setmana perquè arrenqui el judici. Segons fonts d’Institucions Penitenciàries, encara “no hi ha data fixada” per la seva entrega, ja que s’estan revisant un per un que no tinguin documents fora de la temàtica del judici i, tampoc, cap tipus de connexió possible a Internet.



Tot i això, assegura que els presos “estan forts”, preparats i amb la consciència tranquil·la per encarar un judici on “acusaran” la justícia i l’Estat espanyol de “utilitzar la violència per intentar impedir el referèndum d’autodeterminació”. Denunciaran la violació dels drets fonamentals en tota la causa i, també, a “reivindicar una idea política legítima”.


Posar urnes, ha recordat Torrent, “no és un delicte”.



La visita de Roger Torrent ha arrencat a les cinc de la tarda i ha durat tot just una hora i quart. Ha pogut reunir-se amb els set presos alhora, en una sala sense vidres ni barreres.



Demà, a les 10 del matí, el President del Parlament visitarà Carme Forcadell i Dolors Bassa a la presó d’Alcalá-Meco.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/torrent-denuncia-la-persecucio-malaltissa-que-pateixen-els-presos-politics-als-centres-penitenciaris-de-madrid/