divendres, 22 de febrer del 2019

Moncloa renya Arrimadas pel seu viatge a Waterloo




La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, assegura que aquest acte només "beneficia els radicals"








per Abel Degà  
22/02/2019 13:51 




La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa | ACN
 




La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha carregat aquest divendres contra la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, per haver decidit viatjar a Waterloo i plantar-se davant la casa del president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, per dir-li que "la república no existeix".




La també ministra d'Educació i Formació Professional ha titllat el viatge "d'insensat" i ha assegurat que "només beneficia els radicals". "S'internacionalitza la tensió i el mal causat pels independentistes", ha afegit. I ha insistit que el govern socialista "no es cansarà de buscar espais de diàleg".




Arrimadas va anunciar que viatjaria fins a Waterloo per, des de la porta de la Casa de la República, carregar contra Puigdemont i l'independentisme. El president, llavors, va dir que si ho desitjava podia entrar dins de casa. És a dir, que la convidava. Arrimadas, però, ha rebutjat aquesta invitació però manté el viatge fins a Waterloo.





La Moncloa i la Zarzuela, de la mà amb el judici a l'1-O

 


Per altra banda, Celaá ha tancat files amb el rei espanyol, Felip VI, i ha sentenciat que "en un Estat de Dret, ni la llei pot ser il·legal ni la justicia pot ser injusta", en referència al judici al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre que s'està celebrant des de la setmana passada al Tribunal Suprem.




El monarca d'Espanya va prendre part en el judici al Procés el passat dimecres. En rebre el Premi Mundial de la Pau i la Llibertat (World Peace and Liberty Award) que concedeix l'Associació Mundial de Juristes, va afirmar que "és inadmissible apel·lar a una suposada democràcia sense respectar la llei". Va argumentar que sense respecte a la llei no hi ha "convivència, ni democràcia, sinó inseguretat, arbitrarietat" i "trenca els principis morals i cívics de la societat".




L'independentisme va lamentar les paraules de Felip VI, ja que suposaven una ingerència al judici i es mostrava a favor d'unes sentències condemnatòries pels líders independentistes.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/politica/moncloa-renya-arrimadas-pel-viatge-waterloo