dimecres, 16 de gener del 2019

ERC i els comuns demanen la compareixença de Marlaska per les detencions



CONGRÉS DELS DIPUTATS







Nicolas Tomás
Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 16 de gener de 2019












 




Davant les detencions de diversos independentistes aquest dimecres, entre els quals els alcaldes cupaires de Verges i Celrà, ERC i els comuns demanen explicacions al govern espanyol. És en aquest sentit que els seus grups al Congrés han registrat una sol·licitud de compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant la comissió d’Interior de la cambra baixa.



Segons consta en l’escrit registrat aquest dimecres al migdia pels republicans, l’objectiu de la petició és “informar sobre l’actuació policial en la detenció de ciutadans independentistes a Girona, entre les quals les de dos càrrecs públics”.
















Per la seva part, la portaveu dels comuns al Parlament, Susana Segovia, ha anunciat que
farien el mateix. “És necessari que es donin explicacions”, ha assegurat Segovia, que ha alertat que l’operatiu policial ha estat “desproporcionat”.



Aquest dimecres al matí, la policia espanyola ha detingut l'alcalde de la CUP de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, també de la CUP, per un delicte de desordre públic. També s'han detingut deu persones més entre els quals hi ha membres dels CDR i La Forja.



Sabater i Cornellà estan acusats de desordre públic però el seu representant legal assegura que no sap "ni quan s'ha produït el desordre ni a quins fets es fa referència". De la mateixa manera, ha explicat que la detenció no és el més habitual en casos de desordre públic: "Per aquests delictes et citen al jutjat per aclarir els fets, no et detenen".



Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les sis detencions estan relacionades amb l'ocupació de les vies de l'AVE de Girona durant l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. Afegeix que es tracta de detencions policials i que, per tant, no estan ordenades per un jutge.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/erc-marlaska-congres-detencions_344433_102.html