dimecres, 16 de gener del 2019

En llibertat els alcaldes de Verges i Celrà (CUP), detinguts per la policia espanyola



DETENCIÓ







Alba Solé
Foto: Carles Palacio
barcelona. Dimecres, 16 de gener de 2019
















La policia espanyola ha detingut a primera hora d'aquest matí l'alcalde de la CUP de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, també de la CUP, per un delicte de desordre públic. També s'han detingut nou persones més entre els quals hi ha membres dels CDR i La Forja. Cap als volts de la una ha sortit en llibertat l'alcalde de Verges i cap a les dues, el de Celrà, mentre que la resta de detinguts han anat sortint amb comptagotes. Cap a les 15:00 hores, tots els detinguts han quedat en llibertat.





Benet Salellas davant la comissaria de Girona | Carles Palacio








L'advocat dels alcaldes, Benet Salellas, ha explicat a Catalunya Ràdio que una patrulla del cos policial els esperava aquest matí davant els seus domicilis per detenir-los quan sortissin per anar a treballar. Els han traslladat a la comissaria de la policia espanyola de
Girona on Salellas no podia entrar mentre parlés català amb els agents.


























Sabater i Cornellà estan acusats de desordre públic però el seu representant legal assegura que no sap "ni quan s'ha produït el desordre ni a quins fets es fa referència". De la mateixa manera, ha explicat que la detenció no és el més habitual en casos de desordre públic: "Per aquests delictes et citen al jutjat per aclarir els fets, no et detenen".



Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les sis detencions estan relacionades amb l'ocupació de les vies de l'AVE de Girona durant l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. Afegeix que es tracta de detencions policials i que, per tant, no estan ordenades per un jutge. El passat 1 d'octubre unes 400 persones van tallar des de dos quarts de set del matí fins a les nou les vies de l'AVE a Girona per reivindicar l'1-O. Els manifestants van accedir a les andanes trencant una porta tot i la presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de seguretat de l'estació, que els van intentar impedir el pas.



Verges, en el punt de mira

 

Durant els darrers mesos Verges ha estat víctima de múltiples atacs feixistes i d'ultradreta en forma de pintades i escamots per arrencar llaços grocs i estelades.



A l'abril la fiscalia de Girona ja va investigar l'alcalde de Verges per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra "la nació espanyola i el Cos de la Guàrdia Civil" per la denúncia pública que va fer als mitjans de comunicació d'una punxada massiva de rodes de cotxe.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/policia-espanyola-alcalde-verges_344331_102.html