dijous, 31 de gener del 2019

El Suprem ajorna l'inici del judici a mitjan febrer



CAS 1-O







Gemma Liñán
Foto: Òmnium Cultural
Barcelona. Dijous, 31 de gener de 2019




















El Tribunal Suprem no fixarà la data del judici de l'1-O per la setmana que ve.


Encara ha de resoldre els últims escrits entrats per alguns dels advocats, a banda que ha de decidir i redactar la interlocutòria amb l'admissió dels testimonis i les proves, i assenyalar en aquest mateix document l'inici del judici.



Segons avança EFE, la data ara gira entorn al 12 de febrer, una de les dues dates probables que hi ha sobre la taula des de fa setmanes.



Tot i que al Tribunal Suprem tècnicament tot està a punt per començar el que serà el judici més rellevant de l'alt tribunal, i tot i que la Sala Segona preveia poder començar la setmana del 5 de febrer, no ha acabat els tràmits per poder començar.



També és important tenir en compte la petició d'alguns dels advocats, com el d'Oriol Junqueras i Jordi Cuixart, demanant temps entre la data que es fixa l'inici i el
començament del judici. Un fet, que si es denegués podria concórrer en una vulneració del dret a la defensa.



El tribunal, format per set magistrats, està encara perfilant l'acte d'admissió a prova, que està portant més temps de l'esperat a causa del volum dels escrits de les defenses i a la gran quantitat de prova sol·licitada.



Les defenses dels 12 acusats han presentat escrits que sumen més de 1.800 folis, davant dels més de 300 de les acusacions.  Fins que l'escrit d'admissió a prova no sigui notificat a les parts, no es pot fixar la data del judici.



Davant aquesta situació, el tribunal no descarta començar el dia 12, davant de les previsions inicials que situaven l'inici de la vista per a la setmana que ve, en concret entre el 5 i 6 de febrer, si bé totes les possibilitats sobre la data estan obertes.





De fet, el president del tribunal, Manuel Marchena, va informar el passat 23 de gener al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que el Suprem tenia previst començar el judici "en dates pròximes" al 5 de febrer.




Ho va fer en un nou ofici al titular d'Interior amb l'objectiu que es posessin en marxa els tràmits per al trasllat a Madrid dels nou acusats que es troben en presons catalanes i garantir així la seva presència en la vista.




Però, en aquest mateix escrit, va precisar que en cas que es produís algun retard derivat de la pràctica de diligències indispensables per al desenvolupament del judici, el titular d'Interior seria advertit de forma oportuna per assegurar que els presos fossin traslladats a presons de Madrid amb l'antelació necessària.

 

 

I el trasllat?


Ara mateix torna a estar en l'aire el trasllat dels presos a Madrid. Està per veure si segueix endavant el trasllat dels presos previst per demà al matí.



Tot estava a punt perquè la comitiva sortís a dos quarts de set del matí de Lledoners cap a Brians 2.



Com es farà el trasllat, això és un ritual que es manté: En una primera fase, els Mossos conduiran als presos des de les presons en les quals es troben -Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona), El Catllar (Tarragonès) i Puig de les Basses (Figueres, Alt Empordà) fins a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), centre d'enllaç entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries, dependent del ministeri de l'Interior.





Posteriorment, seran conduïts per la Guàrdia Civil a les presons madrilenyes de Soto del Real, en el cas dels homes, i d'Alcalá de Henares, en el de les dones, presons en les quals està previst que estiguin mentre duri el judici.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/data-judici-suprem-1octubre_349827_102.html