divendres, 14 de desembre del 2018

Torra no es reunirà amb Sánchez si no és per parlar de tot, inclòs el referèndum



CONSELL DE MINISTRES







Marta Lasalas
Foto: Efe
Barcelona. Divendres, 14 de desembre de 2018




















El president, Quim Torra, no es reunirà amb el president espanyol, Pedro Sánchez, divendres vinent amb motiu de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona si no és per abordar “tots els temes”, inclòs la reivindicació d’un referèndum d’autodeterminació, segons asseguren fonts del Govern.



“Si no està en disposició d’abordar els temes a fons, no cal fer reunions”, asseguren aquestes fonts, en resposta a la carta que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha fet arribar al vicepresident, Pere Aragonès, oferint una trobada aprofitant l’estada a Barcelona.



Des del Govern s’insisteix que la posició del president és la mateixa que va expressar el
passat 9 de juliol, quan després de l’entrevista entre Torra i Sánchez es va anunciar aquesta segona trobada a la Generalitat amb la intenció d’entrar a abordar totes les qüestions que afecten el debat català i fer-ho “a fons”.



“No cal fer una reunió per parlar de Rodalies. Per a això, hi ha les bilaterals entre conselleria i departament”, se subratlla.



El Govern no ha passat per alt el fet que la carta de la vicepresidenta deixa clar que la seva proposta és celebrar la trobada “habitual en situacions similars”, és a dir, la mateixa que va celebrar amb la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, quan el Consell de Ministres es va convocar a Sevilla a finals d'octubre.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/torra-sanchez-barcelona-reunio-referendum_335025_102.html