divendres, 2 de novembre del 2018

Van den Eynde: "L'acusació de l'Advocacia és una de tantes trampes"



CAS 1-O



















Cèlia Forment
Foto: Sergi Alcázar
Barcelona. Divendres, 2 de novembre de 2018










L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva pel cas 1-O, Andreu Van den Eynde, considera que el paper de l'Advocacia de l'Estat "és una de tantes trampes" de la justícia espanyola. La defensa ha subratllat que "s'ha descartat un tipus penal", el de rebel·lió però "se'n aplicarà un altre", el de sedició, a més del de malversació, la pena del qual pot arribar també a 25 anys. Segons Van den Eynde, això no és un "gest", sinó un "missatge de l'electorat de Pedro Sánchez per estar més tranquils, però no canvia res".



Segons l'advocat, fins al final del judici no se sabrà exactament de què s'acusa als líders independentistes i avança que enmig del judici "aquests delictes poden canviar".












Preguntat sobre les acusacions a Els Matins de TV3, Van den Eynde ha alertat que en lloc d'acusar-los per
malversació per separat, se'ls aplicarà una "rebel·lió agreujada, que té una pena més alta."



L'advocat també ha recordat que la jutge Lamela ja va dir que era inversemblant no ajuntar els dos procediments i ha subratllat que "ara n'hi ha 3 o 4 sobre els mateixos fets". També ha recorregut a les paraules del ministre Montoro, que va assegurar que el delicte de malversació de fons públics no existia. Per això, considera Van den Eynde, l'acusació de l'Advocacia de l'Estat "és un reforç que no hauria ni d'existir". En la mateixa línia l'advocat ha manifestat que el delicte de rebel·lió hauria de caure a la vista oral, perquè "és inversemblant".












Sobre l'evolució del judici pel cas 1-O, Van den Eynde creu que s'allargarà dos o tres mesos, un període en el qual els presos s'hauran de traslladar a una presó de Madrid. També ha revelat que totes les novetats judicials els arriben a través de la premsa, ja que la fiscalia no els ha transmès cap tipus d'informació. L'advocat de Junqueras ha conclòs que el judici de l'1-O no ha anat "de dret", sinó que va "de política".  









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/van-den-eynde-advocacia-trampes_320280_102.html