dilluns, 12 de novembre del 2018

El Tribunal de Comptes condemna Mas, Ortega, Rigau i Homs a pagar 4,9 milions pel 9-N



JUDICI 9-N



















Gemma Liñán
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 12 de novembre de 2018









El Tribunal de Comptes ha condemnat Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs i sis acusats més a retornar 4.946.788,16 euros per l'organització de la consulta del 9 de novembre de 2014. El tribunal considera que han tingut una responsabilitat comptable i que van fer servir diners públics.



La condemna és solidària i, per tant, hauran d'aportar els diners entre tots, tot i que l'expresident Artur Mas està considerat el màxim responsable i hauria d'assumir el que no aportin la resta de condemnats. La sentència no és ferma i es pot recórrer a la Sala de Justícia del mateix tribunal i, com a última instància, davant la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem.



El Tribunal de Comptes reclamava inicialment 5,2 milions d'euros, uns diners que ja s'han aportat en forma de fiances entre efectius 2,8 milions d'euros i la resta en forma d'avals amb immobles i
propietats dels acusats.















La sentència té en compte les despeses derivades de la campanya institucional per informar del procés de participació ciutadana i les campanyes publicitaries, valorat tot per més de 1.600.000 euros; la compara dels ordinadors que va costar 2.786.347 euros; i tot el que es va fer al CIRE, urnes, sobres, paperetes, més el transport de portar-ho als punts de votació, uns 160.000 euros; així com tota la facutra del CTTI relativa a webs i comunicacions, uns 700.000 euros.



La despesa que segons la sentència haurà de pagar la cúpula del Govern d'Artur Mas puja gairebé a 5 milions d'euros i detalla quina responsabilitat té cada un d'ells i l'import que haurien d'abonar de la quantitat final.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/tribunal-comptes-condemna-mas-ortega-rigau-homs_323595_102.html