dijous, 15 de novembre del 2018

El Govern reobre la delegació als EUA



ACCIÓ EXTERIOR







El conseller Maragall inaugurarà la seu, la quarta delegació catalana a l'exterior recuperada després del 155








per Redacció, 15 de novembre de 2018 a les 09:19 |







Reunió de Maragall amb els delegats a l'exterior, en juna imatge d'arxiu | ND








Delegació recuperada. El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Ernest Maragall, reobrirà aquest dijous la delegació del Govern als Estats Units, que tindrà la seva seu a Washington. L'acte de reobertura tindrà lloc a les cinc de la tarda en hora local, les onze de la nit a Catalunya.





Al capdavant de la delegació hi haurà Victòria Alsina (Barcelona, ​​1983), doctora en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Frabra (UPF), que va ser nomenada el 30 d'octubre, després de ser escollida per concurs públic.





Aquesta serà la cinquena delegació catalana a l'exterior reoberta per la Generalitat després del 155, després de les d'Alemanya; Regne Unit i Itàlia. El departament preveu reobrir en breu les de França i Suïssa.





La setmana que ve es preveu aprovar la creació de delegacions a Portugal (Lisboa), països nòrdics (Estocolm), països bàltics (Tallin), Mediterrània (Beirut), Centre Europa (Viena) i
Balcans (Zagreb). Acabades les dues fases, el Govern tindrà un total de 13 delegacions a l'exterior, més que les nou existents quan l'executiu del PP va aplicar el 155.






Tancades amb el 155



El govern espanyol va ordenar tancar totes les delegacions catalanes a l'exterior -excepte la de Brussel·les- el 27 d'octubre de l'any passat, com a una de les primeres mesures preses després d'¡intervenir l'autogovern català.





Després de la fi del 155, el conseller Maragall està centrant bona part de la seva feina a reobrir les delegacions. Una tasca que no podrà completar al capdavant de la conselleria: dimarts que ve presentarà la seva dimissió, segons va anunciar ell mateix ahir dimecres, per centrar-se en la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona per ERC.












Enfrontament amb Borrell



L'obertura d'aquestes sis últimes delegacions, les que el Govern té previst donar llum verda la setmana que ve, compten amb un informe en contra el Ministeri d'Afers Estrangers que lidera Josep Borrell, fermament oposat a la reobertura de les delegacions.





No obstant això, l'informe no és vinculant, de manera que Maragall ja va avisar la setmana passada que seguiria endavant amb el procés: "Estem fent bé les coses, estem respectant la llei, i sobretot estem servint la nostra responsabilitat com a Govern".





La posició del Ministeri d'Afers Exteriors és que les delegacions no haurien d'obrir-se perquè la intenció de la Generalitat és "donar suport a fins manifestament contraris als principis i objectius de la política exterior d'Espanya".







Enllaç notícia :

https://www.naciodigital.cat/noticia/166839/govern/reobre/delegacio/eua