dijous, 15 de novembre del 2018

Borrell embolica la troca: no s’ha aixecat cap veto a Kosovo



KOSOVO







El Nacional
Barcelona. Dijous, 15 de novembre de 2018
















Embolic amb la qüestió de la participació d’esportistes kosovars en competicions a l’Estat espanyol. El COI i el Comitè Olímpic Espanyol van fer públic dimecres a la tarda un comunicat en què manifestaven la seva satisfacció per una nota emesa pel ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, en què es garantia que el govern espanyol facilitarà a les delegacions esportives de Kosovo el corresponent visat i se'ls autoritzaria a utilitzar els seus símbols nacionals, l'himne i la bandera, d'acord amb el protocol olímpic.



Tot semblava indicar que els esportistes kosovars participaran en igualtat de condicions que la resta d'esportistes dels 206 comitès olímpics nacionals reconeguts pel COI i que hi havia via lliure per optar a competicions internacionals com el sJocs Olímpics d'hivern Barcelona-Pirineus..



Poc més tard però, el ministeri espanyol d'Afers Exteriors, que dirigeix Josep Borrell, va fer públic un
comunicat aclarint que no hi hagut canvis en la posició espanyola respecte a Kosovo i que presentaran una queixa formal davant el COI per les "informacions falses" sobre els esportistes kosovars difoses per un alt càrrec del màxim organisme olímpic, perquè no s'ha aixecat cap tpus de veto ja que els esportistes kosovars van poder participar als passats Jocs del Mediterrani celebrats a Tarragona.



De fet, el govern espanyol presentarà una queixa formal contra el director adjunt del COI, el català Pere Miró, per haver dit que Espanya posa pals a les rodes als atletes de Kosovo.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/josep-borrell-veto-kosovo_324723_102.html