divendres, 7 de setembre del 2018

Més de 400.000 signants a la petició d'un professor alemany per l'autodeterminació de Catalunya



PROCÉS







El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Divendres, 7 de setembre de 2018
















Més de 400.000 persones ja s'han adherit a la petició per l'autodeterminació de Catalunya iniciada fa uns mesos pel professor Axel Schöenberger, llatinista i romanista alemany. L'objectiu de la petició de Change.org és arribar a les 500.000 signatures i es dirigeix a alts mandataris europeus com Emmanuel Macron, Theresa May o Angela Merkel, entre d'altres.



El text adjunt a la petició del Dr.Shöenberger presenta Catalunya com "la nació europea més gran sense estat propi". "Els catalans són conscients, amb orgull, d’una història de més de mil anys", defensa.



"Al segle XXI no s’ha de permetre que l’exèrcit espanyol es posi en marxa contra el poble català que vol aconseguir, d’una manera pacífica, la seva independència estatal", segueix.



"El dret a la autodeterminació lliure, pacífica i
democràtica d’una nació està per sobre dels límits legals d'un Estat que vol imposar el seu sistema legal a milions de persones que se senten tractades en aquest i per aquest com a ciutadans de segona classe", denuncia.



Així, fa una crida als europeus de tots els països i nacions perquè facin tot el possible per resoldre el conflicte entre el govern espanyol i Catalunya, de manera pacífica.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/peticio-professor-alemany-autodeterminacio-catalunya_302556_102.html