dimecres, 22 d’agost del 2018

Un col·lectiu de juristes es querella contra Rajoy, els ex-ministres i el TC per haver impedit la investidura de Puigdemont



PAÍS - PRINCIPAT







Consideren que han comès els delictes de prevaricació judicial i contra drets civils recollits a la constitució espanyola.
















Per: ACN 

22.08.2018  12:24





L’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils ha presentat una querella al Tribunal Suprem espanyol contra l’ex-president espanyol Mariano Rajoy, els seus ex-ministres i els membres del Tribunal Constitucional espanyol. Un total de vint-i-cinc persones.



Considera que han comès els delictes de prevaricació judicial i contra l’exercici dels drets cívics que reconeix la constitució espanyola per haver impedit la investidura de Carles Puigdemont al gener.



L’associació creu que l’ex-govern i el TC van elaborar un pla per impedir la investidura del candidat
‘triat democràticament’. Segons la querella, amb aquesta acció van impedir el dret que tenen els ciutadans de participar en els afers públics, directament o per mitjà de representants, lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal.



A més, demanen al Tribunal Suprem que els prengui declaració, que els faci un escorcoll telefònic per determinar si es van bescanviar trucades i que els cobri una fiança de 4.392.891 euros, un euro per cada votant del 21-D.




Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/un-collectiu-de-juristes-es-querella-contra-rajoy-els-exministres-i-el-tc-per-impedir-la-investidura-de-puigdemont/