dissabte, 16 de juny del 2018

'Telepolis': "Merkel va evitar un bany de sang l'1-O"



REFERÈNDUM







Alba Solé
Foto: EFE
Barcelona. Dissabte, 16 de juny de 2018




















"La cancellera Angela Merkel va ser qui va evitar un bany de sang el dia del referèndum sobre la independència de l'1 d'octubre". Això és el que afirma el diari alemany Telepolis en un extens article titulat "Cada cop és més difícil per al jutge espanyol Llarena".



El diari recorda el que va dir el síndic de greuges Rafael Ribó en una entrevista al diari escocès The National; Ribó va revelar que la cancellera alemanya va telefonar durant la repressió policial del referèndum de l'1-O el llavors president espanyol, Mariano Rajoy, per deixar-li clar que "Europa no pot acceptar la brutalitat policial".



És per això que Telepolis assegura que Merkel "va evitar un bany de sang" i afegeix que "estava
clar que havia d'haver-hi intervencions policials al migdia". En la mateixa línia, indica que gràcies a la trucada "les tropes policials que havien dut a terme una operació militar contra ciutadans pacífics van ser cridades a fer marxa enrere. No van tornar a intervenir a la tarda, com s'esperava, per confiscar urnes".



Telepolis indica que la trucada és "l'única explicació per la qual, a partir de les 14.00 hores, els votants ja no van ser amenaçats per bales de goma il·legals i ja no es van colpejar més caps".



En l'entrevista en què Ribó va fer pública aquesta conversa entre els dos caps de govern, va exposar que la participació de Merkel és l'únic indici d'una intervenció dels polítics europeus amb els espanyols, en aquesta qüestió.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/telepolis-merkel-evitar-bany-sang-1o_278991_102.html