divendres, 1 de juny del 2018

La premsa espanyola difon una informació errònia donant per feta l’extradició de Puigdemont



MÓN - EUROPA







Molts mitjans han fet córrer equivocadament que el president seria extradit per rebel·lió i malversació.
















Per: Redacció 

01.06.2018  14:19





Avui ha quarts de dues del migdia han començat a arribar notificacions i avisos de notícia d’última hora de pràcticament tots els grans mitjans espanyols dient que el tribunal de Slesvig-Holstein havia acordat el lliurament a l’estat espanyol de Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació. Però, al mateix moment, tota la premsa alemanya de referència informava que era la fiscalia que havia demanat formalment al tribunal l’extradició del president, i que el tribunal havia admès a tràmit la sol·licitud perquè s’havia fet dins del termini habilitat.



L’error en la informació sorgeix d’una nota d’última hora de l’agència oficial alemanya Dpa que deia, per error, que el tribunal havia acordat l’extradició de Puigdemont. Poc després, l’agència mateixa avisava que el piulet anterior era incorrecte i que seria eliminat:












I han ha publicat un altre piulet amb la informació correcta:












Als mitjans espanyols, la informació incorrecta ha circulat amb força, i després ha estat corregida.


















En realitat, es tracta d’un procediment que ja era previst i que ha trigat més del compte a produir-se, com és la petició formal de l’extradició. La fiscalia ha trigat seixanta-cinc dies a fer-ho, tenint en compte la dificultat que li suposa fer passar per un delicte determinat, com la rebel·lió, uns fets que no en són, oimés quan el tribunal ha arribat a dir dues vegades que no veu pas aquest delicte. Ara la defensa disposa d’entre dues i tres semanes per a presentar un escrit de resposta a aquest de la fiscalia, i poder avançar en la resolució definitiva del procediment.







Enllaç notícia :