divendres, 1 de juny del 2018

La Fiscalia alemanya tramita l'extradició de Puigdemont i tot queda ara a mans del Tribunal



CAS 1-O







Lluís Bou
Barcelona. Divendres, 1 de juny de 2018
















La Fiscalia d'Slesvig-Holstein ha presentat aquest matí formalment la petició d'extradició del president a l'exili, Carles Puigdemont, en els termes que ja havia anunciat fa dies, i ara tot queda pendent de la decisió del Tribunal del land que ha de prendre la decisió.



Ara està previst que el Tribunal demani el parer de la defensa de Puigdemont abans d'adoptar la decisió final sobre el cas.



La Fiscalia curiosament fins ara no havia materialitzat la petició i s'ha esperat a la pràctica a la resolució de la moció de censura contra Mariano Rajoy, i a la possible obertura d'un nou escenari a Espanya. La Fiscalia ha presentat la seva
solicitud demanant que es declari admissible l'extradició del president a l'exili, seguint la petició de la Fiscalia espanyola com fa habitualment. I recull per tant les acusacions de rebel·lió i malversació demanades pel Regne d'Espanya.



La petició d'extradició incorpora la nova informació que van aportar les autoritats espanyoles, concretament vídeos de l'1 d'Octubre, i apunta que al seu entendre això pot sostenir un delicte de rebel·lió i també d'alteració greu de l'ordre públic.



I també manté l'acusació de malversació de fons sobre el referèndum.



Cal recordar de totes maneres que el passat 5 d'abril el Tribunal d'Slesvig ja es va pronunciar sobre les primeres valoracions de la Fiscalia del land, i que va declarar "inadmissible de totes totes" l'acusació de rebel·lió. També va indicar que no s'havien aportat proves suficients per demostrar el delicte de malversació. No consta que Espanya hagi aportat més dades en aquest sentit.



La Fiscalia aquest cop ja no ha demanat la detenció de Puigdemont, com havia fet en el seu posicionament inicial, una petició que va ser rebutjada pel Tribunal.



Aquest és el comunicat original de la fiscalia de Slesvig-Holstein:

















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/fiscalia-alemana-tramita-extradicio-puigdemont_274122_102.html