divendres, 18 de maig del 2018

Van den Eynde (Advocat de Junqueras) vol que el judici de l'1-O sigui televisat en directe



CAS 1-O







Albert Acín
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Divendres, 18 de maig de 2018




















"Farem tot el possible perquè sigui el judici més mediàtic i més tècnicament avançat que s'hagi fet mai a Espanya". És el propòsit que s'ha marcat l'advocat de Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, sobre la causa del referèndum de l'1 d'octubre, del que ha dit que vol que sigui televisat en directe per obtenir més repercussió ja no només a nivell estatal, si no internacional.



L'advocat de Junqueras ha volgut posar en evidència la justícia espanyola, de la qual ha assenyalat la seva obsolescència quant als mitjans tècnics. Ha posat en relleu que en altres democràcies europees hi ha una justícia amb més
possibilitats, en la qual es disposa de mitjans audiovisuals, com pantalles, perquè els judicis se celebrin amb tecnologia més moderna.



"No podem evitar que, per més pànic escenico que hi hagi, el judici sigui públic. Cal aprofitar per incorporar els canvis reivindicats que s'arrosseguen en un sistema judicial del segle XIX", ha exposat Van den Eynde.



L'objectiu de la defensa del vicepresident empresonat, segons ha comptat a El Món RAC1, és donar visibilitat al judici contra els líders independentistes. Per aquesta raó, ha assegurat que està fent tot el possible perquè en la celebració del judici de l'1-O, previst per a la pròxima tardor, es facin aquests avenços.



Recusar Llarena

 

 

Van den Eynde ha mostrat el seu convenciment que el judici de l'1-O està cada vegada més internacionalitzat. "Treballem pel judici espanyol, però sobretot per a un judici internacional", ha exposat l'advocat defensor, que ha tornat a denunciar les irregularitats en el procediment contra els líders independentistes.



"Hi ha vicis de falta d'imparcialitat molt severs i canvis de les regles de joc", ha denunciat Van den Eynde que fins i tot ha advertit que podria recusar el jutge de Tribunal Suprem Pablo Llarena per la seva manera d'instruir parcial contra els presos polítics catalans.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-1o-televisio-directe_269508_102.html