dimarts, 22 de maig del 2018

Alemanya no s'ha cregut cap de les dades aportades per Espanya, segons 'Der Spiegel'



CAS 1-O







Lluís Bou
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dimarts, 22 de maig de 2018
















El setmanari Der Spiegel, el més important d'Alemanya, ha assegurat en una detallada informació que el Tribunal de Slesvig-Holstein no s'ha cregut cap de les noves informacions que va presentar la fiscalia espanyola per intentar l'extradició del president Carles Puigdemont per rebel·lió. "Cap de les proves, documents i vídeos addicionals contra Puigdemont, que el jutge madrileny Pablo Llarena ha lliurat en les darreres setmanes, no han convençut els jutges de Slesvig", afirma amb rotunditat. El fracàs és rotund.



Segons la revista, la fiscalia espanyola "difícilment podria haver patit un rebuig més clar" en el seu segon intent d'extradir Puigdemont per rebel·lió. Al seu entendre, la nota oficial del Tribunal passa per alt que la seva decisió "és una derrota [per a la fiscalia espanyola] encara més gran del que semblava a primer cop d'ull".



Els jutges alemanys no han pres la decisió perquè sí, sinó que no els van provocar ni fred ni calor les noves informacions d'Espanya. Segons Der Spiegel, Llarena va aportar en les darreres setmanes 3 vídeos. En un d'ells es veu com en
el dia del referèndum uns mossos d'esquadra s'oposen durant uns instants a les forces de seguretat espanyoles "que volen actuar contra la multitud". I els altres dos vídeos mostren policies espanyols que són atacats per manifestants amb tanques, i també amb una cadira.



Però els jutges alemanys han considerat que aquestes imatges només reflecteixen "incidents individuals", i que no canvien res en la causa. "No creuen que Puigdemont sigui un home violent", afirma Der Spiegel. "Això significa que si el jutge Llarena no presenta proves noves i serioses in extremis sobre la participació de Puigdemont en actes de violència, Alemanya no l'extradirà per rebel·lió", afegeix.



Dubtosa malversació

 

Segons la revista, els dubtes també segueixen respecte al segon delicte que ha presentat la fiscalia espanyola, el de malversació. "El material subministrat per les autoritats espanyoles a posteriori és contradictori i segons la legislació alemanya una investigació podria tenir un resultat bastant dubtós. El ministre d'Hisenda espanyol ha declarat que el govern català no ha pagat el referèndum que estava prohibit amb diners públics", recorda.



Afegeix un element "estrany" del cas i és que a hores d'ara la Fiscalia de Slesvig encara no ha presentat formalment cap sol·licitud perquè es declari l'admissibilitat de l'extradició, quan en teoria el termini per a aquesta caduca divendres. No hi troba explicació. La conclusió de tot plegat per a Der Spiegel és que la defensa de Puigdemont "disposa ara de molts bons arguments".














Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/alemanya-cap-de-les-dades-espanya-der-spiegel_270786_102.html