dijous, 15 de març del 2018

Suïssa autoritza Puigdemont a visitar el país i fer-hi discursos



COMUNICAT OFICIAL







Lluís Bou
Barcelona. Dimecres, 14 de març de 2018
















El departament d'Exteriors de Suïssa ha fet públic un comunicat oficial acceptant la visita que hi realitzarà diumenge el president Carles Puigdemont i autoritzant-lo a pronunciar lliurement discursos polítics "tot respectant l'ordenament jurídic suís".



Suïssa ha indicat que Puigdemont "pot moure's lliurement per l'espai Schengen", i que la seva estada al país helvètic "es regeix per la legislació suïssa i per l'acord sobre la lliure circulació de persones". Del comunicat es desprèn en aquest sentit que Suïssa no contempla donar resposta a una ordre de detenció per part d'Espanya, en cas que es produís.



El país helvètic afegeix que la
visita és de caràcter privat i respon a una invitació del Festival de Cinema i Fòrum Internacional de Drets Humans (FIDH).



"Puigdemont farà declaracions públiques en vàries ocasions durant la seva estada a Suïssa", precisa.











El ministeri d'Exteriors suís fa equilibris per no ferir les susceptibilitats del govern espanyol, i evita pronunciar-se sobre la situació política catalana. Diu que és una qüestió interna espanyola, que s'ha d'abordar en el marc de l'ordre constitucional espanyol, i que "les autoritats suïsses i espanyoles estan en contacte", sense més concrecions.



Suïssa només precisa que "en cas d'alteració de l'ordre públic", ara com ara hipotètic, sí que podria prendre mesures.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/suissa-autoritza-puigdemont-visita_248022_102.html