dijous, 15 de març del 2018

L'Oficina Federal de Justícia suïssa ho deixa clar: "Puigdemont no pot ser extradit"



SUÏSSA







Lluís Bou
Barcelona. Dijous, 15 de març de 2018
















El portaveu de l'Oficina Federal de Justícia de Suïssa, Folco Galli, ha negat tota possibilitat que el president Carles Puigdemont pogués ser extradit a Espanya arran de la seva visita al país helvètic, segons informa el diari Le Temps.



Segons el rotatiu, a la pregunta de si la policia federal podria actuar contra Puigdemont si existís una petició improvisada d'Espanya en aquest sentit, el portaveu respon amb el mateix argument que va donar sobre l'estatus en territori suís de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel: "Qualsevol extradició per delictes polítics està exclosa".



Galli ha insistit a més que qualsevol petició d'Espanya en aquest sentit hauria de ser "examinada en profunditat", donant a entendre que no seria automàtica.



Le Temps recorda que Espanya va suspendre una euroordre de detenció contra Puigdemont que
havia adreçat a Bèlgica, el passat mes de desembre. Recorda que en el cas de Suïssa, que no pertany a la UE, a més hauria d'activar els mecanismes de la Interpol.



La Fiscalia espanyola ha demanat avui a la Interpol que s'estudiï si es pot detenir Puigdemont i si se'n pot demanar l'extradició i la limitació del passaport.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/oficina-federal-justicia-suissa-puigdemont-no-extradit_248349_102.html