dilluns, 26 de febrer del 2018

Les portades de la mentida sobre el Rei i el Mobile a la premsa de Madrid



PROCÉS INDEPENDENTISTA







Marta Escobar Martí
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dilluns, 26 de febrer de 2018




















Nou capítol a la premsa espanyola, que apunta ara al "secessionisme" com a responsable d'una possible amenaça de la continuïtat de Barcelona com a seu del Mobile World Congress (MWC). Les portades dels diaris de Madrid aplaudeixen el rei Felip VI per instar la unió institucional —mentre va ignorar la qüestió política (cosa que també celebren)— perquè el congrés continuï triant la capital catalana com a seu, però carreguen contra l'independentisme i contra l'alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, per "boicotejar de manera malintencionada" la visita del Monarca.



Precisament per això consideren que seria responsabilitat "única" tant del sobiranisme com de la batllessa barcelonina que l'Estat espanyol perdés el Mobile i elogien —de nou— Felip VI per avisar que "sense lleialtat institucional" s'acabarà perdent aquest congrés, així com per "ignorar les provocacions" que ahir, diuen, va viure a Barcelona. Un Felip VI que van lloar que viatgés a Catalunya "per realçar amb la seva presència un dels grans esdeveniments tecnològics que se celebren al món" i a qui s'ha d'agrair que el congrés continuï triant Barcelona com la seva seu anual.



Alhora la premsa espanyola subratlla el fet que "cap autoritat catalana" rebés el Rei quan va arribar al Palau de la Música, mentre recorden a aquestes mateixes autoritats els diners que el MWC porta a Barcelona. Diners que "perdrien" si continuen pel camí de mantenir "l'actitud irresponsable i sectària" de rebutjar la presència del Monarca que "simbolitza el suport de la Corona i del conjunt d'Espanya al Congrés Mundial de Mòbils". Amb aquest argument, hi ha fins i tot algun digital que s'atreveix a demanar al govern espanyol que destitueixi els càrrecs que ahir van plantar el Rei.



La destrossa

 

El Mundo, que bateja el seu editorial sota el títol "La destrossa del secessionisme", critica Colau pel seu "afany" a "denigrar la decisiva i raonable actuació del Monarca durant el cop perpetrat pels separatistes" i, com ja és habitual, insisteixen en què "Catalunya és Espanya, Espanya dona suport a Catalunya en un esdeveniment d'envergadura global i qui ha de demanar perdó no és el Rei, com ahir va bramar l'expresident des del seu refugi belga, sinó els qui van expulsar la Generalitat del camí de la legalitat".



Fixant-se en tot moment en el procés que viu Catalunya, el diari citat es lamenta que aquest any "la imatge oferta en la prèvia del Mobile s'ha vist greument malmesa per la irresponsabilitat de les autoritats catalanes", al mateix temps que es qüestionen com es pot "concebre una autolesió institucional d'aquesta envergadura".



Justament en aquest sentit atribueixen a l'independentisme aquest "clima d'enfrontament [...] en un moment en què la projecció exterior del nostre país s'ha vist atrotinada pel desafiament sobiranista" que, adverteixen, "resulta un exercici de flagel·lació inaudit" i, fins i tot, subratllen, "que la mateixa Colau actuï en contra dels interessos de la ciutat que governa amb el neci subterfugi que la recepció al Monarca constitueix 'un acte d'homenatge i vassallatge impropi del segle XXI'".














Adoctrinament social

 

Fixant la mirada en Colau, La Razón posa en relleu que el Mobile "representa tot allò que topa amb la ideologia de l'alcaldessa –també amb la del separatisme radical–, menyspreadorament qualificat de 'mundialització'" i destaca que el congrés suposa "un futur obert per a la humanitat, essencialment lliure i, per tant, impermeable al dirigisme polític i a l'adoctrinament social".



En el seu editorial titulat "El Rei, amb el futur de Catalunya" aplaudeixen, com queda clar, el paper de Felip VI per, malgrat el rebuig que va rebre, donar suport a l'MWC, mentre que l'alcaldessa de Barcelona es dedica a "posar en perill un esdeveniment de tanta transcendència internacional, que tant afavoreix l'economia i la projecció de la Ciutat Comtal", fet que atribueixen a un clar objectiu electoralista de Colau, que "busca desesperadament ampliar la seva base electoral entre un sector de la població", al mateix temps que genera un "dany potencial per a la futura permanència de l'MWC".



Els de Francisco Marhuenda també aprofiten l'ocasió per carregar contra el president del Parlament, Roger Torrent, de qui ja donen per feta "la seva incapacitat per comprendre la naturalesa del càrrec institucional que ostenta" perquè, asseguren, "danya el conjunt dels ciutadans de Catalunya".














Ara bé, donen per fet que, "per fortuna", "la societat catalana és molt més que el que representen els separatistes i dona suport majoritàriament, com la resta dels espanyols, a la fermesa amb què Sa Majestat va tractar l'intent colpista de la tardor passada", motiu pel qual Barcelona continua allotjant la seu del congrés mundial de mòbils.



Boicot a la monarquia

 

L'ABC també dedica el seu editorial a aquesta qüestió, encara que, de moment, no s'hi pot accedir en la versió digital, però la seva portada ja promet: destaquen les paraules del Rei, mentre carreguen contra Colau i Torrent per la "insolència" al Monarca que van protagonitzar, al mateix temps que subratllen que la manifestació en contra de la presència de Felip VI "va acabar amb cinc ferits i un detingut".














Mentrestant El País també obre la seva portada destacant el "boicot" a Felip VI, una actitud que, adverteixen, "amenaça la presència del Mobile" a Barcelona i posa en relleu que el Rei va haver de parlar en català per "advertir" que "aquest èxit no hagués estat possible sense la col·laboració entre el govern [espanyol], la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona".



El diari citat aprofita l'ocasió per recordar que ja a l'agost, el Monarca "va haver de suportar els insults i esbroncades d'una part dels assistents" i, ahir, es va enfrontar a l'actitud dels independentistes i de Colau, la qual, asseguren, "va liderar el boicot del secessionisme al Rei".














El Español, de la seva part, considera en el seu editorial que "El Rei sol no és suficient", al mateix temps que, com la resta, apunten a l'alcaldessa de Barcelona com la principal "aliada" de l'independentisme per contribuir a "escenificar la seva unitat als qui pretenen acabar amb Espanya i amb el nostre model de societat".



El discurs de Felip VI va ser, a més, "impecable", encara que es lamenten que "el paper impecable del Monarca no corregeix la gravetat de la situació que viu Catalunya i la fractura de la convivència, que va tornar a reflectir-se al carrer amb manifestacions a favor i en contra de la seva presència".



Precisament per tot això, exigeixen als de Mariano Rajoy que destitueixi els "alts funcionaris de la Generalitat que es van negar a anar a la recepció del Rei i al sopar posterior, demostrant així que anteposen el seu sectarisme polític a la defensa d'un certamen importantíssim per a l'interès general".







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/premsa-espanyola-felipvi-mobile-congress_242874_102.html