dilluns, 22 de gener del 2018

Els 'Piolins' vigilen els accessos al Parlament




Coincidint amb el viatge de Piugdemont a Dinamarca, diverses furgonetes de la policia espanyola controlen l'entorn de l'edifici i el parc de la Ciutadella.








per Gemma Aguilera (Parlament) 22/01/2018 
Una furgoneta de la policia espanyola, a l'accés al pàrquing del Parlament | G.A
 



Des de primera hora del matí, els accessos al Parlament de Catalunya estan custodiats per furgontes i agents de la policia espanyola, que si bé no demanen cap mena de documentació, es troben en una posició vigilant i intimidatòria.



Avui a la cambra catalana només hi ha previst l'anunci, per part del president del Parlament, del nom del candidat que té més suports per protagonitzar el debat d'investidura, que previsiblement tindrà lloc entre el 29 i el 31 de gener.



De fet, el passat 17 de gener, quan es va constituir la Mesa, qui controlava els accessos era el cos de Mossos d'Esquadra, però avui, coincidint amb el viatge del president Puigdemont a Dinamarca per oferir una conferència a la universitat, amb la petició de la Fiscalia al jutge del Suprem perquè activi una nova
euroordre, fins a sis furgonetes de policia espanyola i una dotzena d'agents controlaven les entrades al Parc de la Ciutadella.



Els que es trobaven a l'entrada de l'Arc de Triomf ja s'han retirat, però els de l'estació de França romanen a la porta del Zoo.





Agents de policia espanyola controlant els accessos al Parlament | G.A






Es desconeix la raó per la qual els policies espanyols han estat desplaçats al Parlament un dia en què ni tan sols hi ha ple. Qui sap si no es refiaven que la destinació del president Puigdemont fos Dinamarca i decidís tornar a Catalunya? Això, o pura intimidació als diputats i diputades escollits democràticament.








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/piolins-vigilen-accessos-al-parlamenet