dimecres, 8 de novembre del 2017

L'AN diu manté els Jordis a presó perquè existeix risc de fugida amb Puigdemont a Bèlgica



POLÍTICA







En el vot particular, el magistrat José Ricardo de Prada diu que la presó incondicional és "innecessària, no idònia i desproporcionada".








per ACN 08/11/2017 
 
 
 
 
 
 
 
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en el moment de la seva arribada a l'Audiència Nacional | ACN
 
 
 
 
 



La secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional ha fet públiques aquest dimecres les resolucions a través de les quals desestima els recursos de les defenses de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que demanaven que s'aixequés la mesura cautelar de la presó incondicional.




La decisió es va prendre divendres però fins avui no s'han explicat els arguments de la decisió que es concreten, bàsicament, en el risc de fugida i de reiteració delictiva.



Segons l'Audiència Nacional, el fet que el president Puigdemont i quatre consellers destituïts estiguin a Bèlgica suposa una "potenciació" del risc de
fugida, ja que els suposaria "més fàcil trobar refugi entre ells si decideixen abandonar Espanya".




A més, també apunta que hi ha "escasses garanties" que, si els deixen en llibertat, "no segueixin amb la mateixa actitud d'obert enfrontament no pacífic que fins al moment han vingut mostrant".



La decisió no s'ha acordat per unanimitat ja que un dels cinc magistrats ha emès un vot particular. José Ricardo de Prada argumenta que la presó incondicional és una mesura cautelar "innecessària, no idònia i desproporcionada"








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/lan-diu-mante-jordis-preso-existeix-risc-fugida-puigdemont-belgica