divendres, 8 de setembre del 2017

El Tribunal Constitucional suspèn el referèndum de l'1-O



REFERÈNDUM







El Ple de l'alt tribunal espanyol admet a tràmit els quatre recursos presentats pel govern espanyol aquest migdia contra la Llei i la convocatòria de l'1-O.








per Nerea Rodríguez 08/09/2017 
 
 
 
 
 
 
 
Façana del Tribunal Constitucional | ACN
 
 
 
 
 




El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit aquest dijous els quatre recursos presentats pel govern espanyol aquest migdia contra la Llei i la convocatòria de referèndum per al proper 1 d'octubre que van aprovar dimecres a la nit el Parlament i el Govern.



Aquesta admissió a tràmit suposa la suspensió cautelar durant cinc mesos de la vigència d'aquests acords. L'alt tribunal espanyol s'ha reunit aquest vespre amb caràcter d'urgència per estudiar aquests acords després d'haver admès, poques hores abans, la tramitació de l'incident d'execució contra les resolucions parlamentàries que van permetre aquest dimecres el debat i aprovació de la llei que regularà la consulta independentista.




Aquest migdia s'ha reunit també de manera extraordinària el Consell de
Ministres al Palau de la Moncloa, i Rajoy ha explicat en una compareixença posterior que el seu Executiu ha donat instruccions per interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del Referèndum, i també contra el decret de convocatòria de l’1-O, així com el decret pel qual s’aproven les normes complementàries.


Però l'Estat també ha recorregut davant del TC la resolució 807/11, la relativa a la designació dels membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya. A més, ha demanat la nul·litat de tots els actes i la suspensió dels mateixos, a l’espera de la sentència del TC.









Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/227062/tribunal-constitucional-suspen-re-endum-l1-o