dissabte, 16 de setembre del 2017

Batlles de tot Catalunya clamen ‘votarem’ i ‘independència’ a la plaça Sant Jaume



PAÍS - PRINICIPAT







La Batllessa rep els batlles davant de l'Ajuntament de Barcelona i qualifica de 'vergonya' la persecució al món municipal per part de les institucions espanyoles.
















Per: Redacció 

16.09.2017  11:57





Els 750 batlles que obertament han donat suport al referèndum de l’1 d’octubre s’han concentrat aquest matí a plaça de Sant Jaume, de Barcelona, on han estat rebut per la batllessa de la ciutat, Ada Colau. Abans i durant els parlaments, els batlles de tot el Principat han clamat ‘votarem’ i han fet crits d”independència’ mentre aixecaven les bares.



La Batllessa ha recordat que la fiscalia ha citat a declarar els 750 batlles pel fet d’haver signat el decret de suport al referèndum i ha assenyalat que ‘és una vergonya que un estat incapaç de donar resposta política, de dialogar, que es
dedica a perseguir, intimidar batlles i batllesses, que es dedica a perseguir mitjans de comunicació, que ordena arrencar cartells dels nostres carrers.



La batllessa de la ciutat ha assegurat que els municipis són l’adminitsració ‘més obligada a defensar els drets dels ciutadans’. En aquesta línia, Colau ha dit que els batlles reivindiquen ‘l’escolta, l’empatia, la pluralitat que contitueix el país. El futur del país l’haurem de construir tots i totes, els batlles i batllesses que són aquí i els que no. A Catalunya creiem fermament en la democràcia i aqui no hi sobra ningú’



La Batllessa ha recordat que el 80% de la població catalana dóna suport al dret de decidir i que és responsabilitat del món municipal defensar els drets i llibertats d’expressió.









Enllaç notícia :