divendres, 25 d’agost del 2017

Un jutge va autoritzar escoltes telefòniques a l'imam de Ripoll perquè treballava per Al-Qaeda



ATEMPTAP BARCELONA - CAMBRILS







El 2005, la policia va demanar a Fernando Grande-Marlaska punxar el mòbil d'Abdelbaki es Satty perquè tenien la sospita que es dedicava a "donar cobertura" als terroristes a l'Estat i Europa, segons "ABC"

Els Mossos van mantenir una comunicació «no oficial» amb la policia belga sobre l'imam








| 25/08/2017 a les 10:45h
 
 
 
 
 
 
 
 
La mesquita de Ripoll amb una imatge superposada de l'imam Abdelbaki es Satty. Foto: Europa Press
 
 
 
 
 




L'actual president de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional, el jutge Fernando Grande-Marlaska, va autoritzar, el 2005, escoltes telefòniques del telèfon de l'imam de Ripoll i suposat líder de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils, Abdelbaki es Satty, per la seva relació amb dues organitzacions properes a Al-Qaeda.


 

Segons informa ABC aquest divendres, l'imam estava relacionat amb Ansar Al Islam i el Grup Islàmic Combatent Marroquí, encarregat de l'atemptat de l'11-M a Madrid. 



La seva funció,
tal com explica l'auto al qual ha tingut accés el diari madrileny, era donar cobertura als terroristes a l'Estat i Europa.






El document descriu les tasques d'Es Satty:



"Actuar com a intermediari a l'hora de donar suport logístic per a les xarxes terroristes, mantenir contactes amb ciutadans àrabs que es dediquen a la falsificació de documentació en l'àmbit de la delinqüència comuna, amb l'objectiu de donar cobertura a la sortida d'elements terroristes per territori espanyol i europeu".





Enllaç notícia :