dijous, 31 d’agost del 2017

Forn i Trapero desmenteixen el "muntatge" d''El Periódico'



ATAC BARCELONA







Nicolas Tomás
Foto: N.T.
Barcelona. Dijous, 31 d'agost de 2017





















La suposada nota de la CIA advertint sobre un suposat atemptat a la Rambla de Barcelona és “un muntatge”. Així ho ha assegurat el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Ho han fet en una roda de premsa extraordinària aquest dijous, dedicada a donar resposta a les informacions d’El Periódico. “El document és un muntatge que el mateix director del diari reconeix”, ha assegurat Forn.



El conseller d’Interior ha explicat que, entre les desenes d’avisos que arriben als Mossos sobre amenaces, n’hi havia un sobre un atemptat a la Rambla en ple estiu, però era d’altres fonts i tenia “molt baixa credibilitat”. Tot i això, van comunicar-ho a l’Estat, “que no va donar veracitat a l’amenaça”. Josep Lluís Trapero ha insistit que "no ens va venir ni de la CIA ni del Centre Nacional Antiterrorista dels Estats Units".



Dies després dels atemptats, ha afirmat Forn, l’Estat els va informar que cap dels
avisos rebuts tenia a veure amb els atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. D’aquesta manera, no hauria servit per a evitar el que finalment va passar.



A la taula d'avaluació de l'amenaça terrorista del 25 de maig encara no havien rebut aquest avís. En la del 8 de juny sí, però no se'n va parlar (sí d'altres avisos), perquè li havien donat baixa credibilitat. Tampoc no se'n va parlar en la reunió de la Junta de Seguretat del 10 de juliol.



Seguirà ampliació








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/societat/mossos-interior-cia-periodico_187077_102.html