dilluns, 3 de juliol del 2017

Jordi Baiget: «Probablement no podrem fer el referèndum, i haurem de fer una cosa diferent»



REFERÈNDUM






El conseller d'Empresa i Ocupació, en una entrevista a “El Punt Avui", assegura que “podria aguantar la presó, però no si van contra el patrimoni”

La CUP reclama la dimissió de Jordi Baiget








| 03/07/2017 a les 07:47h
 
 
 
 
 
 
 
Jordi Baiget, aquest dilluns | ACN
 
 
 
 
 



"Probablement no podrem fer el referèndum, i haurem de fer una cosa diferent". Així s'expressa Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Ocupació, en una entrevista a El Punt Avui. És la primera vegada que un membre de l'executiu de Carles Puigdemont posa en dubte que es pugui complir el "referèndum o referèndum" –anteriorment només ho havia fet Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, en una entrevista a NacióDigital-.


 

Baiget assenyala que "s'aprovarà una norma legal catalana per què es pugui fer? Sí. Però en el minut 1 vindrà la suspensió". En aquest sentit destaca que "hi aniran tant en contra que potser haurem de fer alguna cosa diferent, i alguna cosa diferent es pot assemblar a un 9-N. Per això quan bandegem el 9-N, quan diem que ara no farem un 9-N, a mi aquestes declaracions no m'agraden, ens tanquen portes...". El conseller considera que "l'únic que farà que si fem un 9-N no sigui un 9-N (no és cap joc de paraules) és que en comptes de dos milions vagin a votar quatre milions de persones".



Baiget pateix més pel patrimoni que per acabar a la presó. "Anar a presó? Jo podria aguantar haver d'anar a presó, però no si van contra el patrimoni; pensem en la família... les nostres decisions poden afectar les nostres famílies...", assenyala en l'entrevista a El Punt Avui.




La CUP, a través dels diputats Mireia Boya i Benet Salellas, ja ha reclamat la dimissió del titular d'Empresa i Ocupació. ERC, per la seva banda, ha evitat carregar contra el conseller i ha assegurat que confia que el Govern es manté unit en l'objectiu del referèndum. En aquest sentit, el portaveu Sergi Sabrià, ha assegurat "Tenir por és molt lícit, però no ens ha d'aturar".

 


Baiget veure "irresponsable" no calibrar les conseqüències

Més tard, Baiget s'ha referit a les seves declaracions un cop ha estat preguntat en roda de premsa i ha assegurat que "seria un irresponsable" en tirar endavant un projecte de referèndum sobre la independència sense pensar en les conseqüències.




Tot i això, el conseller ha mostrat el seu compromís amb l'1-O però també ha alertat que no es pot obviar que pot haver-hi altres reaccions de l'Estat que intentaran evitar que se celebri, davant la qual cosa ha dit que caldria cercar "altres alternatives" perquè els catalans puguin expressar-se.







Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/134126/jordi/baiget/probablement/no/podrem/fer/referendum/haurem/fer/cosa/diferent