dilluns, 3 de juliol del 2017

Forcadell assisteix a la constitució del grup sobre Catalunya a Westminster



PROCÉS







El Nacional
Foto: @delgovuk
Barcelona. Dilluns, 3 de juliol de 2017















La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà aquest dilluns a Westminister, el Parlament britànic, per assistir a la sessió constitutiva del grup de discussió sobre Catalunya. És l'All-Party Parliamentary Group (APPG), que va aturar l'activitat arran de les eleccions del 8 de juny i que ara es torna a posar en marxa.




La vintena de diputats de la Cambra dels Lords i dels Comuns que en formaran part hauran d'escollir d'entrada un president: ja no en pot ser membre qui l'havia pilotat els darrers mesos, el dirigent de l'SNP George Kerevan, un dels que va perdre l'escó a les darreres eleccions amb l'enfonsada dels independentistes escocesos a les urnes. La presidència podria quedar en mans del nacionalista gal·lès Hywel Williams, promotor també del grup i de resolucions a la cambra britànica sobre la situació política catalana.




La vista de Forcadell a Westminster, convidada per l'APPG, segons fonts parlamentàries, arriba després que a principis de maig el grup de discussió enviés al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, una carta per traslladar-li la seva "preocupació" en el cas judicial contra la
presidenta de la cambra catalana. Van impulsar el text tres diputats independentistes escocesos, amb Kerevan al capdavant, i van rebre el suport de diputats dels partits laborista, conservador i liberal-demòcrata, a banda del gal·lès Williams.






Els parlamentaris alertaven llavors que dur Forcadell als tribunals "simplement per permetre un debat" suposa una "clara violació del dret democràtic fonamental de la llibertat d'expressió". Per això, exigien a Rajoy i al seu govern que aturessin "la persecució" en una carta que van enviar pocs dies abans que Forcadell i els altres quatre membres de la Mesa comencessin a declarar davant del TSJC per la votació de la resolució sobre el referèndum unilateral.







En la seva vista a la capital del Regne Unit, Forcadell s'ha reunit aquest matí amb el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow. També ha visitat la Delegació del Govern a Londres i s'ha reunit amb alguns dels integrants del grup sobre Catalunya, com Hywel Williams o Andrew Rosindell.





















Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/forcadell-grup-catalunya-westminster_171285_102.html