dijous, 27 de juliol del 2017

El conseller de Justícia para els peus als interrogatoris de la Guàrdia Civil



PROCÉS







Gemma Liñán
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dijous, 27 de juliol de 2017




















El conseller de Justícia, Carles Mundó, irromp en el foc creuat entre el jutge que investiga els preparatius del referèndum i la Guàrdia Civil el dia que hi ha hagut nous interrogatoris de la benemèrita i que el magistrat se n'ha desmarcat.



Avui han declarat a la caserna de Travessera de Gràcia, el portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, i el director general de Telecomunicacions, Jaume Clotet, a qui la policia ha comunicat que se l'estava investigant per sedició.



Mundó demana, mitjançant un tuit, a les ordres de qui actua la benemèrita.
En la piulada el conseller de Justícia publica una de les citacions que la Guàrdia Civil ha enviat a un dels testimonis.













La citació remet a la investigació "ordenada pel jutjat d'Instrucció número 13" i situa la declaració dins les diligències prèvies que es fan de la investigació.













 El Tribunal Superior de Justícia manté que el jutge no ha ordenat res. Que el document  és una citació policial, no és un document que hagi fet el jutge. I argumenta que la policia judicial està fent la seva investigació dins el cas i remarquen que això no vol dir que el jutge els hagi demanat citar ningú. Aquest matí el jutjat número 13 s'ha desmarcat de les citacions que està fent la Guàrdia Civil i on alerta als càrrecs públics de la seva possible imputació per un delicte de sedició.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/societat/guardia-civil-carles-mundo-interrogatoris_178338_102.html