dimarts, 4 d’abril del 2017

ERC, PSC i PDeCAT acusen Rajoy d'incompliment amb les inversions



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimarts, 4 d'abril de 2017














"Que ningú no pateixi: que no pateixin els extremenys, que no pateixin els castellans i que no pateixin els andalusos perquè no hi haurà inversions a Catalunya, perquè cap govern espanyol no ha complert mai amb Catalunya", ha manifestat el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà. I no és l’únic, el PSC i el PDeCAT també han acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, d’incomplir amb Catalunya.



Aquests partits acusen Rajoy de tornar a "incomplir" amb Catalunya amb la presentació dels
Pressupostos Generals de l'Estat per aquest 2017, i d'haver "mentit" els catalans amb les grans inversions en infraestructures anunciades fa una setmana.



En declaracions al Congrés, la coordinadora dels socialistes catalans, Meritxell Batet, ha denunciat que aquests comptes, "un cop més, incompleixen amb Catalunya perquè ni tan sols arribaran al PIB que representa aquesta comunitat en el conjunt de l'Estat”.



Segons Batet, aquest nou incompliment és "especialment greu" enmig d'una suposada "operació diàleg", i després que Rajoy es comprometés a invertir prop de 4.000 milions d'euros en infraestructures.



En la mateixa línia, el portaveu del PDeCAT dels pressupostos, Ferran Bel, ha apuntat que el projecte de Pressupostos confirma l'"operació maquillatge" de Rajoy de la setmana passada, perquè no només es redueixen les inversions en relació amb el 2016, sinó que moltes d'aquestes ja estaven pressupostades en exercicis anteriors.



Per tant, i amb el mateix discurs que ERC, ha recalcat a la resta de comunitats que "no caiguin en cap provocació" ni que "s'aixequin airosos" perquè "no hi ha motius per protestar per unes inversions anunciades que no arribaran”.






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/tarda-pressupostos-rajoy_149046_102.html