dilluns, 12 de desembre del 2016

Santamaría avisa que "hi ha instruments de tota mena per impedir que se celebri un referèndum a Catalunya"



La vicepresidenta del govern espanyol assegura que el 9-N va ser "un fracàs a escala internacional" i va crear "neguit" i "inestabilitat" a Catalunya.






per E.P / Redacció 12/12/2016 
S.S.Santamaría, en roda de premsa. | E.P.
 



La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet aquest dilluns una crida a la Generalitat perquè la reunió del Pacte pel Dret a Decidir, convocada per al 23 de desembre, serveixi per "fer un exercici de reflexió de cap a on van" i per no "repetir una cosa que no els va servir absolutament per a res", perquè va ser "un fracàs a escala internacional" i va crear "neguit" i "inestabilitat" a Catalunya. A més, Santamaría ha avisat que "hi ha instruments de tota mena per impedir que se celebri un referèndum a Catalunya".




Així s'ha expressat Sáenz de Santamaría, en una entrevista a la Cope, després de ser preguntada pel fet que la Generalitat hagi respost així al seu esforç de diàleg. "Cadascú es retrata amb les seves actuacions. Durant molt temps la seva queixa era que el govern espanyol no dialogava i quan el govern espanyol dialoga prenen determinades d'actuacions", ha lamentat.




També ha negat que el govern espanyol estigui judicialitzant les relacions amb Catalunya, i
replica que qui judicialitza la política és qui "pretén saltar-se la llei i que no tingui conseqüències". "Un pot defensar les idees que tingui per pròpies sempre que respecti les dels altres, que és el respecte a la llei i a la voluntat sobirana de tots els espanyols", ha resumit.




La número dos de l'Executiu espanyol ha estat preguntada sobre si el PP hauria comès un error quan va recollir firmes el 2006 contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i ha respost que el que "va ser un error" va ser que el PP i el PSOE no treballessin "prèviament per arribar a un acord" en lloc de "procedir unilateralment uns i altres".





Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/180135/santamaria-avisa-que-hi-ha-instruments-de-tota-mena-per-impedir-que-se-celebri-un-referendum-a-catalunya