dilluns, 12 de desembre del 2016

ERC dóna suport als detinguts per cremar fotos del rei però defensa els Mossos



Sergi Sabrià, avisa que "no correspon als cossos policials fer política", però creu que la decisió del jutge d'ordenar les detencions és desproporcionada.






per Arnau Garcia (Barcelona) 12/12/2016 
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa | ACN
 



La detenció de dos dels cinc encausats per cremar imatges del rei "no ha suposat una situació nova", segons ha reconegut el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià. La resposta del partit ha estat la mateixa que en la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós: "No es pot demanar als Mossos que facin política, això correspon als polítics", ha reblat Sabrià.






Ara bé, el portaveu d'ERC també ha considerat completament desproporcionada la decisió del jutge, i ha mostrat "tot el suport" del seu partit detinguts. "No entenem que es jutgi amb tanta severitat la crema de fotos del rei, la República que nosaltres ens imaginem no perseguirà així la llibertat d'expressió", ha dit el republicà.




A més, ha negat, com s'ha insinuat des de la CUP en d'altres ocasions, que els Mossos hagin de renunciar a fer de polícia judicial. Des d'ERC, han avisat que "no tindria sentit renunciar a les poques competències que té la Generalitat, si es vol aspirar a tenir-les totes". D'altra banda, ha negat que aquestes detencions afectin a les negociacions per aprovar els pressupostos.




"L'operació diàleg és pura cosmètica"


Sabrià també ha criticat el procés judicial contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la qual cosa demostra, segons ERC, que l'anomenada operació diàleg és "purament cosmètica". En aquest sentit, ha fet una crida a "tots els demòcrates, no només els independentistes" a participar en les concentracions en suport de Forcadell que tindran lloc dijous i divendres.







"Tota la confiança, i tota la temença"

El portaveu republicà també ha parlat de la cimera pel referèndum del 23 de desembre, i ha mostrat "tota la confiança, però també tota la temença" pel que fa la participació de formacions com CSQP o En Comú Podem.



En aquest sentit, ha demanat als comuns que reflexionin i tinguin una posició clara sobre la independència de Catalunya. "Mentre no la tinguin, el que fan al final és defensar l''statu quo' i, per tant, que res que canviï", ha afegit Sabrià. "Parlen de sobiranies compartides mentre els tomben les lleis d'igualtat o pobresa energètica", ha conclòs.





Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/180168/erc-dona-suport-als-detinguts-per-cremar-fotos-del-rei-pero-defensa-els-mossos