dijous, 17 de novembre del 2016

Un congressista a favor del dret a decidir català sona com a possible secretari d'Estat dels EUA



El legislador Dana Rohrabacher, juntament amb l'ex alcalde de Nova York, Rudi Giuliani, i l’ex ambaixador davant l’ONU, John Bolton, són els candidats a ser el cap de la diplomàcia nord-americana sota la presidència de Donald Trump.





Núria Ferragutcasas Washington






Un congressista a favor del dret a decidir català sona com a possible secretari d'Estat dels EUA / US Congress







Dana Rohrabacher, un legislador republicà de Califòrnia, que el setembre de l'any passat es va posicionar a favor d'un referèndum independentista a Catalunya, és un dels noms que sonen com a secretari d'Estat del govern de Donald Trump, segons ha informat el diari conservador Washington Examiner.



Rohrabacher és l'últim a entrar en les travesses pel futur cap de la diplomàcia nord-americana. Altres candidats són l'ex alcalde de Nova York, Rudi Giuliani, l'ex ambaixador davant l'ONU, John Bolton, i l'ex president de la Cambra de Representants, Newt Gingrich.



" No veig cap raó per la qual la gent de Catalunya no pot prendre la seva pròpia decisió sobre si volen formar part d’Espanya o no”, va afirmar Rohrabacher, que és president del subcomitè per a
assumptes europeus de la Cambra de Representants nord-americana, després de reunir-se amb el secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, a principis de setembre del 2015.



Legislador pel districte 48 de Califòrnia des de 1989, Rohrabacher va treballar pel govern de Ronald Reagan i té visions similars a Trump en política exterior, immigració i canvi climàtic. De fet, és un dels pocs republicans que van donar suport al futur president des del principi. També se'l considera un defensor de la cooperació amb Rússia i el 2014 va defensar l'agressió de Moscou a Ucraïna i la seva annexió de la península de Crimea.



"Als Estats Units creiem que els pobles tenen dret a l’autodeterminació”, va insistir el setembre de 2015 el congressista i va afegir que per  a Espanya seria millor “ donar l’opció als catalans de quedar-se voluntàriament dins el país en lloc de fer-los sentir que estan forçats a formar-ne part”. “Això crea ressentiment i males sensacions, i perjudica el sentiment d’unitat que un país necessita tenir”, va concloure.





Enllaç noticia :