dilluns, 3 d’octubre del 2016

Parlon es compromet a trencar la disciplina de vot si el PSOE opta per abstenir-se en una investidura de Rajoy



MÓN - ESPANYA




Socialistes catalans i balears alerten que la gestora del PSOE no pot canviar el no a Rajoy.








La candidata a les primàries del PSC, Núria Parlon






Per: Redacció 

03.10.2016  10:23





Socialistes catalans i balears partidaris de la continuïtat de Pedro Sánchez al capdavant del PSOE adverteixen que la comissió gestora que dirigirà el partit fins que es faci un congrés federal extraordinari, no té l’autoritat per canviar el full de ruta del partit i abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy.



La candidata a les primàries del PSC, Núria Parlon, s’ha compromès a trencar la disciplina de vot del PSOE en cas que sigui primera secretaria del PSC i els socialistes espanyols decideixin canviar d’opinió i abstenir-se en una investidura de Mariano Rajoy. En entrevistes a Els Matins de TV3 i Rac 1, Parlon ha considerat que si es dóna aquest escenari serà necessari revisar el protocol de relacions amb el
PSOE perquè ‘no es tracta d’una decisió conjuntural sinó de fer de crossa del govern de la corrupció i de les retallades i d’un govern que ha estat especialment insensible amb Catalunya’. En aquest context, Parlon ha defensat que el PSC es mantingui ferm amb el ‘no’ a Rajoy i fer una consulta a la militància per ratificar aquesta posició.



La candidata a les primàries creu que les relacions amb el PSOE haurien de ser constructives i que el PSC ha de poder mantenir la seva independència de posicionament polític quan es tracta d’una decisió que no és conjuntural i quan es produeix un canvi d’opinió. ‘No podem fer de crossa d’un govern del PP. S’ha de poder pactar amb el PSOE amb una reedició de l’acord federal i tenir una posició pròpia davant d’una investidura de Rajoy’, ha argumentat, per després afegir que no es tracta d’una qüestió de disciplina de vot sinó una qüestió de ‘gir ideològic’.



‘Jo crec que la gestora no és l’òrgan adequat per prendre una decisió d’aquesta envergadura i hauria de ser com a mínim el congrés general amb una nova sessió la que es pugui pronunciar si hi ha un canvi al respecte el suport a Rajoy o no’, ha dit la batllessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín als Matins de Catalunya Ràdio.



En la mateixa emissora ha parlat la presidenta balear, Francina Armengol, que lamenta la crisi de legitimitat que viu el partit arran dels incidents viscuts aquest cap de setmana i en els quals la militància no hi ha tingut ni veu ni vot. ‘De cap manera es pot prendre una decisió que va absolutament contra natura dels idearis socialistes’, ha dit en relació a la possibilitat que la gestora faci virar el full de ruta del comitè federal.






Enllaç noticia :