dilluns, 3 d’octubre del 2016

Podem amenaça en trencar l’acord del Botànic si el PSOE s’absté a la investidura de Rajoy



PAÍS - PAÍS VALENCIÀ




Montiel creu que hagués estat millor si Puig hagués mantingut 'una actitud més discreta' en la crisi del PSOE i que 'el dany està fet'.








El secretari general de Podem al País Valencià i síndic a les Corts, Antonio Montiel






Per: Redacció 

03.10.2016  13:59





El secretari general de Podem al País Valencià i síndic a les Corts, Antonio Montiel, ha assegurat que si finalment Mariano Rajoy es convertix en nou president gràcies a l’abstenció del PSOE, convocaria d’urgència a la direcció del partit al País Valencià per a decidir si manté o no el seu suport al Consell.
Montiel s’ha expressat així en declaracions als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, després de ser preguntat per si de cas es replantejarien al suport al govern valencià en el cas que l’abstenció del PSOE permetés un nou govern de Rajoy.



‘És aviat per avançar esta decisió, però la nostra preocupació és gran’, ha destacat el dirigent de
Podem, qui ha afegit que ‘si la situació del Partit Socialista desembocara en un govern de Mariano Rajoy, que ha maltractat als valencians, nosaltres haurem de prendre decisions polítiques’.



‘Mentre ens ho permeta el comportament de la resta de socis, serem lleials amb l’acord del Botànic; si es produïxen canvis substancials en les circumstàncies polítiques, haurem d’analitzar i obrar en conseqüència’, ha dit.



De la mateixa manera, ha afegit: ‘Serem lleials amb les obligacions contretes per Podem a l’acord del Botànic amb la ciutadania valenciana si l’acord es desenvolupa, es completa i s’amplia i seguix sent una eina per a millorar la vida de la gent’.



Preocupació per la crisi del PSOE
Antonio Montiel ha assegurat que existix una ‘tremenda preocupació’ per la crisi del PSOE, ‘un partit que ha estat un dels puntals del sistema de la transició política i del règim del 78’. Segons la seva opinió, és una crisi que ‘no només afecta al PSOE sinó a tota l’arquitectura del sistema de partits’. I ha afegit: ‘Tot i que el senyor Puig s’obstine a dir-nos que esta és una qüestió interna del PSOE, no és cert. Afecta els valencians’.



De la mateixa manera, ha criticat la contradicció que suposa que el cap del Consell i secretari general del PSPV, Ximo Puig, convoqui per al dimecres a Madrid un acte sobre la defensa del finançament —ha criticat que s’hagi assabentat a través d’una carpeta de protocol i sense diàleg per a la preparació de l’acte— i ‘s’aliniï amb el bloc d’aquells del Partit Socialista que podrien per activa o per passiva provocar un nou Govern de Mariano Rajoy.



Montiel entén que hagués estat millor ‘un exercici de prudència per part del president de la Generalitat i una actitud més discreta, però ara ja el dany està fet en el si del Partit Socialista i tindrà conseqüències’. ‘De moment —ha assenyalat— tot apunta que Mariano Rajoy tornarà a convertir-se en el president dels espanyols i s’hauria tancat la possibilitat d’un govern de progrés’.







Enllaç noticia :