dimarts, 6 de setembre del 2016

La fiscal general de l’estat augmenta el to d’amenaça als independentistes en un discurs amb Felipe VI



PAÍS - PRINCIPAT




Promet combatre a tots els òrgans judicials el 'desafiament a l'estat de dret' que, a parer seu, planteja Catalunya.







La fiscal general de l'estat espanyol, Consuelo Madrigal, i el president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, a l'obertura de l'any judicial









Per: Redacció 

06.09.2016  13:00





La fiscal general de l’estat espanyol, Consuelo Madrigal, ha fet avui un avís als independentistes catalans amb un to evident d’amenaça. Ha estat en un discurs pronunciat a la seu del Tribunal Suprem davant Felipe VI, en la presentació de la memòria de la fiscalia general de l’estat del 2015. 



Madrigal ha declarat: ‘En una situació política i social incerta com la que vivim, i arran del desafiament a l’estat de dret que amb total menyspreu a l’ordenament constitucional planteja sectors independentistes, convé de mantenir la integritat de la consciència intel·lectual, tal com va fer el Constitucional en la sentència del 2 de desembre del 2015.’











La sentència a què es referia Madrigal és la que anul·lava la resolució independentista del 9 de novembre de l’any passat aprovada pel Parlament de Catalunya.



Madrigal ha advertit que els independentistes ‘invoquen la democràcia i la llibertat’ perquè proposen ‘l’incompliment de les lleis i la desatenció a les llibertats de tots’. A parer seu això demostra que ‘determinats usos de la llibertat poden significar un perill per a la democràcia’.



Ha fet aquestes manifestacions en un acte presidit pel rei Felipe VI en què hi havia el ministre de Justícia, Rafael Català, i la plana major del sistema judicial espanyol, encapçalat pel president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, i el del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes.



La fiscalia –ha dit– combatrà on calgui les ‘vies de fet’ i les ‘pretensions demagògiques dels qui contraposen la legitimitat democràtica i la legalitat constitucional’, perquè en democràcia ‘no hi ha legitimitat fora de la que es fonamenta en la Constitució’.



Segons Madrigal, allò que ‘allibera els ciutadans no és la llibertat, sinó no la llei’, i l’estat de dret no pot existir ‘al marge de la llei i dels procediments legalment establerts’.






Enllaç noticia :