dijous, 1 de setembre del 2016

La CUP acusa JxSí d'incomplir la resolució del 9-N al·legant al TC



PROCÉS CATALÀ




Generó critica que el grup majoritari "doni legitimitat" a un tribunal que "inhabilita, encausa electes i suspèn lleis"

La mesa del Parlament presentarà al·legacions al TC pel procés constituent






| 01/09/2016 a les 14:59h
 
 
 
 
 
 
 
Xevi Generó, portaveu de la CUP, en una imatge d'arxiu Foto: Isaac Meler
 
 
 
 





Xevi Generó, membre del secretariat nacional de la CUP, ha acusat aquest dijous Junts pel Sí d'incomplir el mandat de la resolució del 9-N presentant al·legacions al TC per la suspensió de les conclusions de la comissió d'estudi sobre el procés constituent. En diferents piulades al seu compte de Twitter, Generó ha criticat que el grup majoritari, de forma individual i també a través de la mesa, estigui "donant legitimitat" a un tribunal que "inhabilita, encausa electes i suspèn lleis".





La resolució del 9-N estableix precisament que el procés i el Parlament no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'Estat, en particular el TC. En aquest sentit, Generó ha apuntat: "Ahir sentíem Joan Tardà dient que 'no tenim por', avui els seus companys al Parlament recorren al TC.



Prudència...?", s'ha preguntat.



















La mesa del Parlament ha decidit per unanimitat presentar al·legacions al TC. La CUP té veu però no vot en les reunions del màxim òrgan de la cambra i ja ha explicitat la seva postura contrària. Els tres membres de Junts pel Sí van presentar els seus informes individuals dimecres.






Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/114933/cup/acusa/jxsi/incomplir/resolucio/9-n/allegant/al/tc?rlc=a2