dijous, 1 de setembre del 2016

La mesa del Parlament presentarà al·legacions al TC pel procés constituent



PROCÉS CATALÀ




El govern de la cambra s'oposa a l'"incident d'execució de sentència" després que el ple aprovés unes conclusions que avalaven la via unilateral cap a la independència

La CUP, contrària a "perdre el temps" amb el Constitucional

Junts pel Sí recorrerà al TC pensant en els tribunals internacionals






| 01/09/2016 a les 10:48h
 
 
 
 
 
 
La mesa del Parlament, aquest dijous | ACN
 






La mesa del Parlament ha decidit aquest dijous presentar al·legacions al Tribunal Constitucional (TC) sobre les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. Concretament, s'oposaran a l'"incident d'execució de sentència" de l'Advocacia de l'Estat contra la ratificació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent pel Ple de la cambra catalana, en les quals s'avalava la via unilateral cap a la independència.  


 
 
Arran de l'inici d'aquest procediment, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i al resta de membres de la mesa van rebre les notificacions i requeriments de l'alt tribunal. A més, aquest dimarts la Fiscalia va demanar que s'obri causa penal contra Forcadell per desobeir el TC quan va permetre debatre i votar les conclusions sobre el Procés Constituent.


 
 
Unanimitat en la decisió però divisió sobre el contingut

Segons ha explicat el vicepresident primer de la mesa, Lluís Corominas (Junts pel Sí), a la fi de la reunió de l'òrgan parlamentari, la decisió s'ha pres per "unanimitat" amb la voluntat de "defensar els actes del Parlament". Tot i això, no tots han coincidit en el "contingut" de les al·legacions.


 
 
En aquest sentit s'ha posicionat el vicepresident segon, José María Espejo-Saavedra (Ciutadans). "Es considera que no hi ha hagut incompliment al TC però jo considero que sí com ja vaig expressar en el meu informe individual", ha declarat. En la mateixa línia, el secretari segon, David Pérez, també ha opinat que existeix l'incompliment.


 
 
D'altra banda, el secretari tercer, Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot), ha considerat que "no hi ha claredat en el fet que el TC anul·li la Comissió d'Estudi del Procés Constituent" i que "el poder legislatiu, en un estat de divisió de poders, té dret a prendre la iniciativa, opinar i aprovar coses". 


 
 
Pel que fa als membres sense vot, però amb veu, Corominas ha assegurat que el PP també s'ha oposat al contingut de les al·legacions, mentre que la CUP, representada per Anna Gabriel, s'ha mostrat contrària a "perdre el temps amb el TC". 
 
 
 



Enllaç noticia :