dimecres, 15 de juny del 2016

Parlamentaris estonians creen un grup de suport a la independència de Catalunya



PAÍS-PRINCIPAT

Representants del govern català han viatjat a Estònia per reunir-s'hi.













Per: Redacció 

15.06.2016  17:51




El parlament d’Estònia ha creat un intergrup per donar suport i seguir de manera específica el procés català. El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del govern, Jordi Solé, i el secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Albert Royo, s’han reunit aquest migdia amb aquest grup de suport. Entre els assistents a la reunió hi havia els dos copresidents del Grup de Suport: Mark Soosar, del partit governamental SDE, i Aadu Must, del partit a l’oposició ECP.


La creació d’aquest intergrup parlamentari a Tallinn va ser el resultat d’una relació i uns contactes iniciats fa anys des de DIPLOCAT, organisme adscrit al Departament d’Afers i Relacions
Institucionals i Exteriors i Transparència, amb trobades internacionals i la invitació a diversos diputats en el marc de grups d’observació electoral i Programes de Visitants Internacionals (PVI) de l’entitat, el darrer dels quals coincidint amb la Diada de 2015.


Els dos representants catalans han posat al dia els diputats estonians sobre la situació política actual a Catalunya, els avanços en el full de ruta sobiranista i els possibles escenaris que poden resultar de les eleccions espanyoles de final de juny. Els diputats catalans, amb representació tant del partit del govern com de l’oposició, han reiterat que les aspiracions catalanes són comprensibles per als estonians i han mostrat el seu desig que s’arribi a una solució pacífica i dialogada.


En el seu dia, Must va explicar que el procés català és emocionant i comparable amb el d’Estònia, tot i que no exactactament igual ja que la nostra història és diferent. Mark Soosar, per la seva banda, va dir que les nacions petites han de lluitar per la preservació de la seva cultura i la seva llengua i seʼls ha de donar lʼoportunitat de fer-ho.



Enllaç noticia :