dimarts, 17 de maig del 2016

Espanya prohibeix a l’avió del ministre d’exteriors britànic volar dins el seu espai aeri

Espanya prohibeix a l’avió del ministre d’exteriors britànic volar dins el seu espai aeri
Les autoritats espanyoles han prohibit que sobrevolés el seu espai aeri l’avió on viatjava el ministre d’Afers Exteriors britànic, Philip Hammond, en direcció a Gibraltar, segons informa el diari Sunday Express. A causa de la prohibició, l’avió s’ha vist obligat a sobrevolar l’espai aeri portuguès.

El canceller va realitzar una visita aquest dijous passat 11 de maig a Gibraltar, territori britànic d’ultramar, per tal de donar suport a la campanya del Govern de Londres al referèndum que se celebrarà el 23 de juny, i en el qual es decidirà si el Regne Unit manté la seva permanència com a part
de la Unió Europea. Hammond va assegurar que si Gibraltar dóna suport a la sortida de la UE, Londres no podrà defensar els seus interessos en el futur.

Gibraltar es troba sota control britànic des de 1713 d’acord amb l’article 10 del Tractat d’Utrecht. El 1967 i 2002 es van realitzar sengles referèndums, on molt clarament la població local va rebutjar la proposta de convertir Gibraltar en un territori amb sobirania compartida entre Espanya i el Regne Unit.

De moment les autoritats espanyoles no han comentat oficialment l’incident. Espanya manté la postura d’una fantasmagòrica descolonització dels espais cedits pel Tractat d’Utrecht. El passat mes d’abril es va produir dins aigües de Gibraltar un incident entre un vaixell de l’Armada britànica i un patruller espanyol que volia aturar el pas a un submarí atòmic nord-americà. Aquests dies el govern espanyol ha patit una altra dura derrota diplomàtica, en ser reconeguda la federació de futbol de Gibraltar com a membre de ple dret de la FIFA. La ridícula decisió governamental espanyola sembla respondre a una enrabiada per l’orgull ferit, perquè no són reconegudes les seves pretensions en cap fòrum internacional. Certament un nou episodi que contribueix a deteriorar encara més la imatge espanyola a l’exterior.



Enllaç noticia : 

http://linkis.com/www.geopolitica.cat/1prQn