dilluns, 18 d’abril del 2016

ERC tampoc no anirà a la segona ronda de consultes de Felip VI


, Barcelona | 18/04/2016 a les 13:00h
 
 
GOVERN ESPANYOL

Joan Tardà assenyala ara que "tot apunta a la dissolució de les cambres" però continua ajornant el debat sobre com presentar-se a les eleccions

Evita valorar les conclusions de l'assemblea de l'ANC però beneeix que la mobilització per la Diada es distribueixi pel territori

Clima preelectoral al Congrés espanyol

 






El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, i l'eurodiputat Josep Maria Terricabras | Pere Gendrau


A mida que passen els dies, va agafant força la tesi que s'haurà de tornar a anar a eleccions a l'estat espanyol. La setmana passada, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, apostava per un pacte d'última hora entre partits estatals que evités la nova convocatòria, però aquest dilluns ha rectificat la seva aposta inicial. "Objectivament, sembla que tot apunta que hi haurà dissolució de les cambres", ha assenyalat Tardà.

Tardà continua veient una escletxa perquè hi hagi un acord, arran del que els transmeten altres

diputats al Congrés, especialment des del PSOE. Ara bé, vist el resultat de l'enquesta a la militància de Podem i altres esdeveniments, veu molt difícil que l'entesa passi per Podem. Més aviat, la balança es decanta cap a un pacte entre el PP, el PSOE i Ciutadans, segons el portaveu republicà.

Sigui com sigui, el que sí que té clar Joan Tardà és que Esquerra Republicana tampoc no participarà en la ronda de contactes que ha convocat el cap d'estat espanyol, Felip VI, i adoptaran la mateixa posició que en la ronda de contactes inicial. "Ja vam dir que no hi aniríem si no hi havia una correcció de la Casa Reial en el menysteniment i el menyspreu a la presidenta del Parlament", ha afirmat Tardà en referència a la negativa d'aquesta institució de rebre Carme Forcadell després de ser escollida.

Pronunciament, quan es convoquin eleccions

En el que sí que no hi ha cap canvi és en la posició d'ERC sobre com presentar-se als comicis. "No farem cap pronunciament públic, com a partit polític, fins que no hi hagi convocades les eleccions", ha sentenciat el portaveu a la cambra baixa espanyola. l motiu és que, des del seu punt de vista, hi ha "molta feina" per fer i "ningú va sobrat d'energies". "Hem d'esmerçar-les molt bé", ha precisat Tardà per justificar que no volen obrir debats fins que no sigui ineludible.

Tardà tampoc no ha volgut entrar en el debat de les hipotètiques eleccions en el moment de valorar el resultat de l'assemblea general de l'ANC que es va fer aquest diumenge a Manresa i que va descartar demanar als partits independentistes que construeixin una candidatura unitària. "Si l'ANC hagués dit cosa contrària, ERC hauria continuat fent absolutament la seva: obrir el debat quan correspongui", ha subratllat el diputat.

El portaveu d'Esquerra al Congrés ha volgut posar distància entre Esquerra i l'ANC en el sentit de no pronunciar-se més enllà del necessari sobre el resultat de l'assemblea bagenca. No obstant això, ha beneït la decisió d'estendre la mobilització de la propera Diada a diversos punts del territori. "Ens sembla bé tot el que decideixin perquè l'estructura de l'ANC permet tocar de peus a terra", ha indicat Tardà, tot afegint que "si l'opció ha estat aquesta és perquè consideren que es la més rendible". 
Enllaç noticia :