dilluns, 14 de març del 2016

Un fiscal de l’Audiència espanyola assenyala per primer cop un regidor pel cas del 9-N

Dilluns  14.03.2016  16:42

PAÍS

Vol investigar Joan Coma, de la CUP, per un delicte d'incitació a la sedició.






El regidor de Capgirem Vic (CUP), Joan Coma


La Fiscalia de l’Audiència espanyola ha sol·licitat que s’investigui el regidor de Capgirem Vic (CUP), Joan Coma, per un delicte d’incitació a la sedició. Així es desprèn de l’escrit del ministeri públic, que ha avançat el diari ‘Vozpópuli’. L’acusació fa referència a les manifestacions que va fer el regidor de l’Ajuntament de Vic el passat 9 de desembre en el marc d’un ple municipal en què es va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament.

El fiscal considera que Coma va fer referències directes a la ‘comissió d’actes contra la legalitat’. ‘Deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles’, reprodueix textualment l’informe. El procediment es va iniciar arran d’una denúncia del
regidor ultradretà Josep Anglada.

En l’informe, que s’ha remès al Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Audiència, el fiscal considera que el regidor vigatà va incórrer en un delicte d’incitació a la sedició definit als articles 544 i 548 del Codi Penal. El fiscal creu que les manifestacions fetes per Coma durant el ple criden expressament a la desobediència a resolucions judicials i són agreujades pel fet que l’autor és una persona constituïda en autoritat i que es van proferir de manera pública.

En concret, les manifestacions de Coma es van fer al ple de Vic del dia 9 de desembre en el marc del debat sobre la moció de suport a la declaració de ruptura amb l’estat espanyol, aprovada al Parlament el 9 de novembre. L’Audiència Nacional ja va fer públic fa uns dies que investigava l’Ajuntament de Vic –juntament amb d’altres consistoris catalans- per la moció de ruptura amb l’Estat i va demanar al consistori que li enviés la gravació de les intervencions al ple i que identifiqués als regidors que hi havien donat suport.

Segons queda reflectit en l’informe de la Fiscalia, el regidor de Capgirem Vic va apel·lar a desobeir les decisions de les institucions espanyoles i, en concret, del Tribunal Constitucional, en considerar que no té legitimitat ni competència. L’informe del fiscal també inclou que Coma va expressar: ‘desobediència, fa temps que la venim reclamant. Nosaltres hem dit que per fer la truita primer s’han de trencar els ous’ .

El regidor de Capgirem Vic Joan Coma ha assegurat que no té constància de la decisió de la fiscalia i que se n’ha assabentat a través de la premsa.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/laudiencia-nacional-vol-investigar-un-regidor-de-la-cup-a-lajuntament-de-vic-per-un-delicte-de-sedicio/