Autor/a: Associació de Cuineres del Bages
INGREDIENTS:
- 1piano de Porc Ral (costella sense os)
- 3 pomes golden madures
- 300 gr. bolets o 40 gr. ceps secs
- 1 ou
- 3 cebes de Figueres
- 250 cc vi ranci
- 100 cc vi blanc
- 50 gr. mantega
- oli, sal, pebre, llimona
- 100 gr. maduixes
Posar a remullar en Oporto:
- 350 gr. prunes sense pinyol
- 200 gr. orellanes
- 100 gr. nous pelades
- 100 gr. pinyons
- 250 cc Oporto
PREPARACIÓ:
Macerem la carn amb la llimona, sal i
pebre. La obrim com si fos un llibret i la salpebrem. Pelem les cebes,
les trinxem i les poxem. Pelem les pomes i les laminem. Rentem els
bolets i els saltegem.
Dins la costella sense
os, posem les pomes, ceba poxada, bolets i la meitat dels fruits secs.
Pintem amb ou per dintre. cosim i posem sobre una plata de forn untada
amb mantega i oli. Introduïm al forn a 200º durant 30 minuts. Desprès
baixem la temperatura a 160º i incorporem el vi blanc, 200 cc de vi
ranci i la deixem al forn durant 2,30 hores. De tant en tant, anem
regant amb el seu suc.
Per a la salsa,
recuperem tots els sucs de la cocció. en un cassó posem 2 cullerades de
sucre, el torrem i afegim el suc de la cocció més 50 cc de vi i la resta
de fruits secs. Deixem reduir uns minuts.
Servim el Piano de ral acompanyat de la salsa i el decorem amb fruits secs i maduixes saltejades.
Notes complementàries:
La cuina del Bages no té cap plat que l’identifiqui. Per això, la nova
Associació de Cuineres del Bages, un col·lectiu integrat per una
trentena de dones aficionades a la cuina, han creat ‘El piano del
Bages’, un plat que han presentat al Gremi d’Hostaleria i Turisme
perquè els restaurants l’incloguin a les seves cartes. Es tracta d’una
costella de porc desossada i farcida, elaborada amb productes que es
poden trobar al territori comarcal, com el porc ral d’Avinyó o el vi
del Pla de Bages.
Enllaç noticia :
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada