divendres, 18 de març del 2016

El govern espanyol acusa Puigdemont de posar pals a les rodes amb els refugiats

| 18/03/2016 a les 14:00h

REFUGIATS

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría diu que el president català "afegeix problemes" en oferir "de manera unilateral" 4.500 places

Montoro, abans de reunir-se amb Junqueras, assegura que no permetrà que cap administració "faci fallida"

Barcelona signa un acord amb Atenes per acollir 100 refugiats.






S.S.Santamaría i Cristóbal Montoro, aquest divendres | EFE




La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de voler posar pals a les rades a la solució per a l'acollida dels refugiats.

Preguntada sobre la carta que l'executiu català ha enviat al comissari europeu de la immigració en la que ha ofert 4.500 places per acollir refugiats, la vicepresidenta ha assegurat que el convergent "vol afegir dificultats" a aquesta qüestió, i ha carregat contra ell pel fet que ha actuat "en paral·lel" als
partits espanyols, que han acordat una posició "unànime" per buscar una solució acordada amb la Unió Europea.

Santamaria ha ironitzat sobre la solució que proposa el president català, que es basa en l'acollida immediata de 1.800 persones, una xifra que es podria ampliar fins a 4.500. En aquest sentit, la política popular li ha recomanat a Puigdemont que passi per la comissió mixta de la Unió Europea per treballar conjuntament amb els líders d'altres formacions polítiques espanyoles.

Montoro diu que Catalunya ha de fer els deures en el compliment del dèficit

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avisat per la seva banda que Catalunya ha de fer els deures en el compliment del topall de dèficit que fixa l'executiu espanyol, si bé ha indicat que el Govern en funcions de Mariano Rajoy "no permetrà que cap administració faci fallida".

El popular ha respost d'aquesta manera a les preguntes sobre la reunió que mantindrà aquesta tarda amb el conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras. Montoro ha indicat que la trobada amb el vicepresident català servirà per abordar el finançament públic de Catalunya, si bé ha evitat respondre a la postura del govern espanyol en relació a l'assumpció del deute a curt termini que demana la Generalitat. 
Enllaç noticia :